Αποκαταστάθηκε κατολίσθηση στο δρόμο Μεσσαράς

patris.gr  01 October, 2024 ΑΡΘΡΑ
Αποκαταστάθηκε κατολίσθηση στο δρόμο Μεσσαράς

Ένα σημαντικό μέτωπο εργασιών ολοκληρώθηκε στον πολύπαθο δρόμο της Μεσσαράς και συγκεκριμένα αυτό που αφορά στην αποκατάσταση της κατολίσθησης στο ύψος του Απομαρμά, και μόλις η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δώσει το «πράσινο φως» αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες αντιστήριξης του επαρχιακού δρόμου Γέργερη – Πανασός, αφού οι καθιζήσεις που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους μπορεί να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες, εάν σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις που εκτιμάται ότι θα επιβαρύνουν το πρόβλημα που υπάρχει.

Όπως είναι γνωστό, οι αποκαταστάσεις ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια όταν σημειώθηκε εκτεταμένη καθίζηση του δρόμου της Μεσσαράς, γεγονός που σήμανε συναγερμό για να ξεκινήσουν μια σειρά από παρεμβάσεις για την αντιστήριξη του δρόμου.

Ο πρόεδρος του ΟΑΚ κ. Θεόδωρος Νίνος με δηλώσεις του τονίζει ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο, έχουν ολοκληρωθεί οι αποκαταστάσεις στη μεγαλύτερη έκτασή τους, τα πολύ σοβαρά προβλήματα έχουν ήδη αντιμετωπιστεί.

Εκκρεμεί η προληπτική επέμβαση της επαρχιακής οδού, την οποία αισιοδοξούμε ότι θα ξεκινήσουμε μέσα στην εβδομάδα εφόσον εγκριθεί η κυκλοφοριακή σήμανση από την Αποκεντρωμένη».

Όπως είναι γνωστό, το έργο έχει οδηγηθεί σε πολύμηνες αναβολές λόγω των πιέσεων που ασκούν τα χωριά της Πάνω Ρίζας της Μεσσαράς, προκειμένου να μην κλείσει ο επαρχιακός δρόμος για να μην αναγκαστούν να διανύουν ακόμα μεγαλύτερες διαδρομές για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι αντιδράσεις αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα, το έργο να έχει μπει «στον πάγο», ωστόσο αυτό που έχει ξεκαθαριστεί είναι ότι δεν μπορεί να οδηγείται σε αέναες αναβολές, διότι εάν δεν γίνουν τα αναγκαία έργα αποκατάστασης τότε υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέα, βαρύτερη ολίσθηση του οδοστρώματος.

Όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΟΑΚ, Θεόδωρος Νίνος, η δημόσια ασφάλεια αποτελεί πρόταγμα και στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός, σε συνεργασία και με τους επιστημονικούς συνεργάτες και τους μελετητές έλαβε τη διαβεβαίωση ότι για να προχωρήσουν οι εργασίες μπορεί να κλείσει ο μισός δρόμος, ώστε να μπορούν και οι κάτοικοι να κινούνται και να προκληθούν τα λιγότερα δυνατά εμπόδια στη διέλευση των κατοίκων.

Ο ίδιος σημειώνει επίσης ότι «είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί η αντιστήριξη του δρόμου που έχει ήδη παρουσιάσει εμφανείς καθιζήσεις, και ως εκ τούτου προληπτικά λειτουργώντας θέλουμε να προλάβουμε, πριν δημιουργηθούν μεγαλύτερες καθιζήσεις και καταστεί ο δρόμος μη λειτουργικός.

Τίθεται μεγάλο ζήτημα ασφάλειας κατά την εκτέλεση του έργου γι’ αυτό και αρχικά η σκέψη ήταν να υπάρξει αποκλεισμός της χρήσης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμο… Ωστόσο, επειδή υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, βρέθηκε μια ενδιάμεση λύση ώστε να κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας με αρκετά μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας ως προς τη χρήση του οδοστρώματος που θα παραμείνει στη χρήση των οφελούμενων κατοίκων προκειμένου να συνδυαστεί και η λειτουργία του δρόμου και η αποκατάσταση».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νίνο, «ο ανάδοχος του έργου είναι σε ετοιμότητα, για να εγκατασταθεί αμέσως ώστε να παραδώσουμε ένα λειτουργικό έργο και θεραπεύοντας τα όποια προβλήματα διαπιστώθηκαν από τη χρήση του τα προηγούμενα χρόνια στο σύνολό τους.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου ανάλογα με καιρικές συνθήκες 3-6 μήνες. Θέλει προσοχή από κατοίκους προσεγγίζοντας προς και από το σημείο που θα γίνεται το έργο, θα πρέπει να έχουν αυξημένη προσοχή και λόγω των μηχανημάτων και των εργασιών και λόγω της στενότητας στο μικρό πλάτος διέλευσης στην οποία καταφύγαμε μετά από πολύ μεγάλη διαβούλευση και με την Περιφέρεια και με τους κατοίκους ώστε και το έργο να γίνει στο χρόνο που πρέπει και η περιοχή να δεχτεί τη λιγότερη δυνατή όχληση».

 

patris.gr  01 October, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα