Αντιπυρική περίοδος: Η ξηρασία έφερε παράαταση και στην Κρήτη

  27 October, 2024 ΑΡΘΡΑ
Αντιπυρική περίοδος: Η ξηρασία έφερε παράαταση και στην Κρήτη

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου παρατείνεται και στην Κρήτη η απαγόρευσης καύσης γεωργικών υπολειμμάτων και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας.

Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV o Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Μιχάλης Σεληνιωτάκης απευθύνει σχετική έκκληση προς τους τους πολίτες προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, ενώ αντίστοιχες απαγορεύσεις έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Η παρατεταμένη ξηρασία και ανομβρία προβληματίζει και την Πυροσβεστική υπηρεσία καθώς τα ξερόχορτα εξακολουθούν να αποτελούν επικίνδυνη ζώνη στην Κρήτη για την πρόκληση πυρκαγιάς, όπως και η καύση γεωργικών υπολειμμάτων αλλά και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.

Με φόντο τους κινδύνους που ελλοχεύουν εκδόθηκε σχετικό ΦΕΚ, με το οποίο απαγορεύεται μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου η οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο, όπως ήδη ισχύει και σε άλλες περιοχές της χώρας μας που βρίσκονται στη σκιά των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Μετά από σχετικές εισηγήσεις των διοικήσεων πυροσβεστικών υπηρεσιών, υπογράφηκε από τον συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, η σχετική απόφαση για την επέκταση του ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως τις 15 Νοεμβρίου, για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Μιχάλης Σεληνιωτάκης ο οποίος περιέγραψε την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα διενεργηθούν σχετικοί έλεγχοι.

Το σχετικό ρεπορτάζ

 

  27 October, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα