Προσεκτικές κινήσεις, ώστε να μη χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση η οποία θα προκαλέσει νέα επιβάρυνση στους Έλληνες φορολογουμένους συνέστησε ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.
Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα "κόκκινα" δάνεια, προσθέτοντας με νόημα ότι δεν υπάρχει κάποιο manual βάσει του οποίου μπορούμε να προχωρήσουμε.
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί από μια κίνηση που μπορεί να είναι λάθος να χρειαστεί οι τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά τα νέα να κληθούν πάλι να τα βάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν έχουν μέλλον οι τράπεζες αν τα κόκκινα δάνεια υπερκαλύπτουν τις αποταμιεύσεις και ότι η κατάρρευση των τραπεζών γίνεται παράγοντας κατάρρευσης ολόκληρων χωρών.
«Η μείωση των (κόκκινων) δανείων όχι μόνο πρέπει να επιδιώκεται, αλλά να θεωρείται κοινωνικός στόχος και να γίνεται με τρόπο που να προστατεύεται η βασική κατοικία των πολιτών», είπε προαναγγέλλοντας κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στις αρχές Μαρτίου.
Απαντώντας στη μομφή της αντιπολίτευσης για αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι το τρίτο μνημόνιο θα ήταν αχρείαστο, αν είχε ολοκληρωθεί το δεύτερο μνημονιο.
Εν μέσω χειροκροτημάτων από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στη Χρυσή Αυγή η οποία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκό έρεισμα ο κ. Δραγασάκης αναρωτήθηκε: “Το ότι κάποιοι τραμπούκοι έκαψαν το σπίτι της κ. Τζάκρη σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκό έρεισμα; Εμείς θα κυβερνούμε με βάση τους κανόνες.
Οι βαλκανικοί πόλεμοι τελείωσαν. Αν κάποιοι θέλουν να ξαναγίνουν πόλεμοι για να ανακτήσουν κάποιοι στο χάρτη τη χαμένη Μακεδονία αυτό ο λαός το καταλαβαίνει. Ο λαός θέλει ειρήνη, συνεργασία, προκοπή. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε κοινές υποδομές, κοινά σχέδια από τις οποίες θα ωφεληθεί κυρίως η Βόρεια Ελλάδα.
Είναι εκτός εποχής όσοι ανακαλύπτουν τώρα πως η Μακεδονία είναι μία μόνο και μόνο ελληνική. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική μόνο σε ό,τι αφορά την ιστορία και το πολιτισμό της».
Δείτε επίσης
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από 1η Μαρτίου σε τουρισμό και εστίαση - Αναλυτικός οδηγός
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πόσο αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές
- Καύσιμα: Πού θα κυμανθούν οι τιμές – Η εικόνα στην Κρήτη
- Απλήρωτα ενοίκια: Οδηγίες προς εκμισθωτές για να μην καταβάλουν φόρο για ανύπαρκτα εισοδήματα
- Φορολογικές δηλώσεις 2025: Πότε αρχίζει η υποβολή τους και τι αλλάζει