Αγρότες: Ξεκινάει η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων

cretalive.gr  19 February, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Αγρότες: Ξεκινάει η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων

Ανάσα...ρευστότητας για τους αγρότες

Ανάσα... ρευστότητας προσφέρει στους αγρότες η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, η οποία ξεκινά από αύριο, δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι!

Στην Ένωση Ηρακλείου είναι πανέτοιμοι για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Το 2020 θεωρείται μία χρονιά – γέφυρα, μένει να φανεί εάν θα αποδειχθεί και ανθεκτική στους απανωτούς κλυδωνισμούς της κρίσης του ελαιολάδου, για την ομαλή μετάβαση στην νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027).

“Η Ένωση Ηρακλείου έχει προετοιμαστεί πλήρως, και στα υποκαταστήματα στο Καστέλλι, στο Αρκαλοχώρι, στον Πύργο και στην 62 Μαρτύρων, καθώς και σε άλλες περιοχές, όπως οι Αρχάνες, για να μπορέσει να ξεκινήσει να κάνει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, με την ασφάλεια, με την ασφάλεια και με την εμπειρία που τη διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια. Οι παραγωγοί μας όμως μπορούν να έρχονται στα γραφεία μας στην 62 Μαρτύρων, αλλά και στα υποκαταστήματα, για να ξεκινήσουν την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους” λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου κ. Μύρων Χιλετζάκης.

Με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς “να πάνε εκδώσουν με το τραπεζικό σύστημα που έχει ο καθένας, την κάρτα αγρότη, ώστε να μπορέσουν να έχουν μία ρευστότητα, η οποία θα τους βοηθήσει στις δύσκολες μέρες που περνάνε με την μεγάλη καταστροφή” εξηγεί ο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, αναφέροντας και το τι έπεται στη συνέχεια: “Πας στην τράπεζα που συνεργάζεσαι. Χρειάζεται δύο μέρες βαλέρ για να σου εγκρίνουν και παίρνεις την κάρτα αγρότη. Κάνεις μία προεξόφληση 80% επί των ενισχύσεων που έχεις – δηλαδή εάν δικαιούσαι 10.000 ευρώ, παίρνεις τις 8.000 ευρώ και κάνεις αγορές. Οι αγορές αφορούν αγροτικά εφόδια, λιπάσματα, καύσιμα στο αγροτικό και κάποιες άλλες επαγγελματικές ανάγκες”.

Ευρεία συνάντηση και κατευθύνσεις

Ευρεία συνάντηση για την νέα προγραμματική περίοδο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, παρουσία στελεχών της Κομισιόν. Πρόσκληση έχει λάβει και η Ένωση Ηρακλείου.

“Ήδη είμαστε καλεσμένοι ως Ένωση Ηρακλείου σε μία ευρεία συνάντηση στην Αθήνα, με στελέχη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ακούσουμε το τι θα γίνει με την νέα προγραμματική περίοδο και ποιος θα είναι ο σχεδιασμός των Βρυξελλών. Και περιμένουμε κι εμείς με τη σειρά μας, να δούμε τι καθοδήγηση θα δώσουμε στους παραγωγούς μας” υπογραμμίζει ο κ. Χιλετζάκης.

Μέχρι στιγμής, το μόνο που γνωρίζει ο ίδιος είναι ότι τη νέα προγραμματική περίοδο “οι ενεργοποιήσεις θα δώσουν βάση στον δεύτερο πυλώνα γι’ αυτό και η Ένωση Ηρακλείου έχει συστήσει ένα νέο τμήμα, το τμήμα κρατικών προγραμμάτων που αφορά τον δεύτερο πυλώνα”.

 

cretalive.gr  19 February, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα