Αγκινάρες αυγολεμονάτες με λουκάνικο

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4
16 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε φέτες πάχους 1 εκ.
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε αγκινάρες αυγολεμονάτες με λουκάνικο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το λουκάνικο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε ίσα που να καλύψει τα υλικά.
Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνηθο.
Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας.
Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αραιή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαρέγκα και ενσωματώνουμε απαλά.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε στο μπολ δόσεις από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε μέχρι το αυγολέμονο να απλωθεί καλά.
Sauvignon Βlanc με νεοκοσμίτικο προφίλ, ξηρά Μοσχάτα, Μαλαγουζιές αγαπούν τα ανοιξιάτικα καλούδια της γης και θα τα συνοδεύσουν ιδανικά.
Δείτε επίσης
- Το Gov.gr Wallet μεγαλώνει -Με ένα ΚΛΙΚ στο κινητό μας θα βλέπουμε τις κλήσεις της Τροχαίας
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112-Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες
- Απρίλιος: Ποια προϊόντα είναι τώρα στην εποχή τους
- Φυσικό αερίο: Διευκρινίσεις του ΥΠΕΝ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη Chevron στη Νότια Κρήτη
- Κακοκαιρία: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού-Κλειστές οι Ιρλανδικές Διαβάσεις