Αφράτα παραδοσιακά σταφιδόψωμα

Υλικά
490 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ ξηρή μαγιά
200 ml ζεστό νερό
125 γρ μέλι
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
1 πρέζα αλάτι
50 ml ελαιόλαδο
80 γρ σταφίδες + 1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. μέλι (για το νερό)
200 γρ σουσάμι
Οδηγίες
Κόβω τις μεγαλύτερες σταφίδες στη μέση και τις βάζω όλες μαζί σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό αφήνοντάς τις να μουλιάσουν.
Στο μπολ ρίχνω το ζεστό νερό με 1 κ.σ. μέλι, τη μαγιά και 2 κ.σ. από το αλεύρι και τα ενώνω με το σύρμα. Αφήνω το μείγμα για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (βγαίνουν φουσκάλες στην επιφάνεια).
Προσθέτω το υπόλοιπο μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο, το λάδι, και ανακατεύω.
Βάζω στο αλεύρι το αλάτι και τα ρίχνω σε δόσεις στο μπολ.
Στραγγίζω τις σταφίδες, τις πασπαλίζω με 1 κ.σ. αλεύρι, τις προσθέτω στη ζύμη και ζυμώνω για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή, ελαστική ζύμη.
Τη σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 2 ώρες (μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της).
Αφού φουσκώσει, την βάζω στον πάγκο, την πλάθω σε κορδόνι και κόβω σε 12 κομμάτια.
Πλάθω κάθε κομμάτι σε κορδόνι, το λυγίζω στη μέση και στριφογυρίζω τα δυο μέρη μεταξύ τους. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο σε όλα και τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Βουτάω ένα-ένα τα κομμάτια πρώτα σε βαθύ πιάτο με χλιαρό νερό και μέλι, έπειτα σε ένα άλλο με το σουσάμι, τινάζω να φύγει η περίσσεια σησαμιού και τα βάζω πίσω στο ταψί.
Τα αφήνω για 2η φορά σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για 30 λεπτά.
Ψήνω στους 200°C, στις αντιστάσεις για 15-18 λεπτά.
Τα βγάζω και τα αφήνω λίγο να κρυώσουν πριν δοκιμάσω.