Ζυμαρικά φούρνου με κρέμα γάλακτος, μπέικον και μανιτάρια

akispetretzikis.com  04 July, 2025 ΑΡΘΡΑ
Ζυμαρικά φούρνου με κρέμα γάλακτος, μπέικον και μανιτάρια

Συστατικά

500 γρ. βίδες, τρικολόρε
300 γρ. μανιτάρια champignon
200 γρ. μπέικον, σε φέτες
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
600 γρ. γάλα πλήρες
4 αυγά, μεσαία
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
400 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο, για το ταψί
30 γρ. τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  2. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει βράση. 
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. 
  4. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα. 
  5. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. 
  6. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. 
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. 
  8. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.  
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και αφήνουμε στην άκρη. 
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.  
  11. Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα αυγά, και ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι. 
  12. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα μανιτάρια, το μπέικον, το θυμάρι, τα 350 γρ. γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε. 
  13. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή τριμμένη φρυγανιά ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25x32 εκ. 
  14. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και την υπόλοιπη φρυγανιά. 
  15. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. 
  16. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. 
  17. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

akispetretzikis.com  04 July, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα