Wall Street Journal: «Ο Μασκ θα δίνει 45 εκατ. δολάρια κάθε μήνα για την εκστρατεία του Τραμπ»

https://www.reader.gr/  16 July, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Wall Street Journal: «Ο Μασκ θα δίνει 45 εκατ. δολάρια κάθε μήνα για την εκστρατεία του Τραμπ»

Το ποσό των 45 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε μήνα σκοπεύει να προσφέρει ο Ίλον Μασκ σε οργάνωση που υποστηρίζει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Πρόκειται για την οργάνωση «America PAC», η οποία ιδρύθηκε στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν, στους δωρητές της «America PAC» συγκαταλέγονται επίσης οι αδελφοί Κάμερον και ο Τάιλερ Ουίνκλβος, γνωστοί για τις συγκρούσεις τους με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά την ίδρυση του Facebook και πιο πρόσφατα για τις επενδύσεις τους στα κρυπτονομίσματα.

Στον ίδιο κατάλογο βρίσκονται τα ονόματα των Ντάγκλας Λεόν, της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίου και επενδύσεων Sequoia Capital και ο Αντόνιο Γκράσιας, που διετέλεσε ηγετικό στέλεχος της Tesla από το 2007 ως το 2021.

 

Το όνομα του Μασκ δεν εμφανίζεται στον κατάλογο των δωρητών της PAC, η οποία είχε συγκεντρώσει ως τα τέλη Ιουνίου 8,75 εκατ. δολάρια, με βάση τις καταστάσεις της FEC.

Η WSJ εξηγεί πως ο λόγος είναι ότι ο εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο θα αρχίσει να τη χρηματοδοτεί αυτόν τον μήνα.

Αν οι προθέσεις του επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ατομικές δωρεές που έχουν γίνει ποτέ σε προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Τα κονδύλια στον Τραμπ

Συνολικά, από την έναρξη της εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτιμάται πως έχει εξασφαλίσει δωρεές ύψους 100 εκατ. δολαρίων, ενώ έχει δαπανήσει πάνω από 80 εκατ. δολάρια.

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο, ο Ίλον Μασκ, με περιουσία 252 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, διαβεβαίωνε πως δεν θα χρηματοδοτούσε κανέναν υποψήφιο.

Ωστόσο, το Σάββατο, λίγη ώρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε δημόσια την «απόλυτη υποστήριξή του» στον 78χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

https://www.reader.gr/  16 July, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα