Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στα σχολεία του Δ. Φαιστού

mesaralive.gr  26 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στα σχολεία του Δ. Φαιστού

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Φαιστού απέστειλε επιστολή στους Διευθυντές/Διευθύντριες των σχολικών μονάδων του Δήμου, με την παράκληση να ενημερωθεί από αυτούς για τυχόν ελλείψεις και κενά σε διδακτικό προσωπικό.

«Την Τρίτη  24/10/2017 επιδώσαμε υπόμνημα διαμαρτυρίας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο δήμου Φαιστού, κ. Ξηρουδάκη Γιάννη για να κοινοποιηθεί στις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, καθώς και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα σχολεία, ενάμισι  μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η εικόνα που προκύπτει σε Δημοτικά, Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου με Λυκειακές Τάξεις, Ειδικό Νηπιαγωγείο, τα ολοήμερα σχολεία που δεν λειτουργούν καθόλου ή υπολειτουργούν, η εικόνα που προκύπτει σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, τέλη του Οκτώβρη στα σχολεία μας  σπάει το περιτύλιγμα της δήθεν «κανονικότητας» που προβάλει η κυβέρνηση.

Δεν αναφερόμαστε αναλυτικά στα διδακτικά κενά στα πλαίσια αυτής της ανακοίνωσης,  παρά μόνο σε κάποια παραδείγματα.  Χαρακτηριστικό είναι για παράδειγμα πως στο Ειδικό Νηπιαγωγείο δεν υπάρχουν καθόλου οι ειδικότητες του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, όπως Φυσιοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ψυχολόγου, Κοινωνικού Λειτουργού, οι οποίες είναι σημαντικές και απαραίτητες για να παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα και ασφάλεια, ώστε οι μαθητές του  Νηπιαγωγείου να έχουν αποτελεσματική εκπαιδευτική και επιστημονική στήριξη, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές -και όχι μόνο- ανάγκες τους, ενώ το υπάρχον Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό είναι μονάχα 10 ώρες εβδομαδιαίως, μολονότι χρειάζεται να είναι μόνιμα στο χώρο του Νηπιαγωγείου. Χαρακτηριστικό είναι στο ΕΠΑΛ Μοιρών υπάρχουν κενά Μηχανολόγων   22 ώρες , Υγείας 26 ώρες, Γεωπονίας 50 ώρες!

Γιατί, εφόσον τα κενά είναι γνωστά στις περισσότερες περιπτώσεις από τον Ιούνιο, δεν καλύφθηκαν  έγκαιρα; Η αδιοριστία -οκτώ χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί- οι συμπτύξεις- συγχωνεύσεις τμημάτων κ.ά.  οδηγούν σε ένα αναχρονιστικό σχολείο που δουλεύει με όσους και όποιους εκπαιδευτικούς έχει, τσακίζει τους μαθητές, επιτείνει την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών μας από την παραπαιδεία και τα φροντιστήρια και καταδικάζει τους εκπαιδευτικούς στη μόνιμη αναπλήρωση και περιπλάνηση.

Επιπλέον, συζητήσαμε και απαιτήσαμε λύσεις για τις ελλείψεις σε υποδομές για τα σχολεία του δήμου Φαιστού, τα ακατάλληλα κτίρια, τις προκάτ αίθουσες και τις χρονίζουσες ανάγκες συντήρησης (Γαλιά, ΕΕΕΚ Τυμπακίου, στεγαστικές ανάγκες Ειδικού Σχολείου Μοιρών –Πόμπιας κλπ). 

Για όλα αυτά τα προβλήματα στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση στις 30 Οκτώβρη μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς , μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), τις Ομοσπονδίες και τις άλλες Ενώσεις Γονέων, την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων, τα Σωματεία των εκπαιδευτικών.

Γονείς -Εκπαιδευτικοί - Μαθητές  διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, που στερούν από τη νέα γενιά οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που θέλουν τους νέους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με υποκατώτατους μισθούς των 300 ευρώ.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο.

Ο αγώνας είναι κοινός! Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές! Καλούμε τους γονείς του δήμου Φαιστού, να συσπειρωθούν γύρω από τους Συλλόγους τους και την  Ένωση Φαιστού, μαζί με τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν δυναμικά τη λύση των χρόνιων προβλημάτων της εκπαίδευσης. 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φαιστού δηλώνει, επίσης, πως στο επόμενο διάστημα θα  προχωρήσει σε νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση.

Θέλουμε λύσεις και όχι άλλες υποσχέσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ.

Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς τώρα!

Να καλυφθούν όλα τα κενά με διδακτικό προσωπικό από τον κρατικό προϋπολογισμό.

                                                 Για το ΔΣ                                     

      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ                              ΜΠΑΜΠΙΟΝΙΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

                                                                           Μοίρες 24/10/2017».

 

mesaralive.gr  26 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα