Τζεφ Μπέζος: Αυτή είναι η προφητεία του για την ανθρωπότητα και το μέλλον της

https://www.newmoney.gr/  17 November, 2021 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Τζεφ Μπέζος: Αυτή είναι η προφητεία του για την ανθρωπότητα και το μέλλον της

Ο Μπέζος οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο δεν θα υπάρχει κακοκαιρία, δεν θα υπάρχουν σεισμοί και όλοι οι άνθρωποι θα θέλουν να ζήσουν εκεί

Πολύ πριν ο ιδρυτής της Amazon και της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος  ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις, είχε παρακολουθήσει τις διαλέξεις του φυσικού Τζέραλντ Ο’Νιλ που δίδασκε πανεπιστήμιο του Πρίνστον, όπου φοιτούσε.

Ο Ο’Νιλ είχε οραματιστεί τη δημιουργία τεραστίων διαστάσεων κυλινδρικών διαστημικών κατασκευών που θα λειτουργούσαν ως μικρές νησίδες γήινου περιβάλλοντος μέσα στο αχανές διαστημικό κενό. Στο εσωτερικό αυτών των κυλίνδρων που πήραν το όνομα του οραματιστή τους (κύλινδροι Ο’Νιλ) θα προσομοιάζονται οι βαρυτικές, ατμοσφαιρικές και κλιματικές συνθήκες της Γης ώστε οι άνθρωποι να μπορούν όχι απλά να επιβιώσουν αλλά ζουν με αυτονομία καλλιεργώντας εκεί τα τρόφιμα που χρειάζονται για να ζουν.

Ο Μπέζος που έχει ιδρύσει και την διαστημική εταιρεία Blue Origin, αντίπαλο δέος της Space X του Έλον Μασκ, έχει πει στο παρελθόν ότι οι κύλινδροι Ο’Νιλ αποτελούν την καλύτερη λύση από αυτές που έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής για τη σωτηρία της ανθρωπότητας σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η παρουσία μας στον πλανήτη τεθεί σε άμεσο κίνδυνο. Έχει προβλέψει μάλιστα ότι μπορεί να δημιουργηθεί απεριόριστος αριθμός τέτοιων κυλίνδρων οι οποίοι θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά εκατοντάδες δισεκατομμύρια ίσως και ένα τρισεκοτομμύριο ανθρώπους.

Σε ένα φόρουμ που διοργάνωσε στον Καθεδρικό της Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του περιοδικού Harvard Business Review το οποίο εκδίδεται από την εκδοτική εταιρεία του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ο Τζεφ Μπέζος παρόντος του διοικητή της NASA περιέγραψε με περισσότερες λεπτομέρειες την προφητεία του.

«Σε μερικούς αιώνες οι άνθρωποι θα γεννιούνται στο Διάστημα, θα γεννιούνται σε αυτές τις αποικίες και θα επισκέπτονται τη Γη με τρόπο ανάλογο με αυτό που επισκέπτονται οι τουρίστες το πάρκο του Γέλοουστoουν.  Οι αποικίες αυτές θα μοιάζουν με την καλύτερη μέρα που μπορεί να υπάρξει στο Μάουι αλλά αυτή η μέρα θα διαρκεί όλο τον χρόνο. Δεν θα υπάρχει κακοκαιρία, δεν θα υπάρχουν σεισμοί και όλοι οι άνθρωποι θα θέλουν να πάνε να ζήσουν εκεί» ανέφερε ο Μπέζος. Ο δεύτερος αυτή τη στιγμή πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανακοίνωσε επίσης ότι θεωρεί τη Γη τον τόπο καταγωγής του ανθρώπου αλλά όχι τον τελικό του προορισμό για αυτό και ίδρυσε τη διαστημική του εταιρεία.

Σύμφωνα με το business-standard, ο Μπέζος σημείωσε ότι ακόμη και το όνομα της εταιρείας του, «Blue Origin», έχει να κάνει με την ιδέα της Γης ως το σημείο προέλευσης της ανθρωπότητας και όχι ως την τελική της κατάσταση.

 

https://www.newmoney.gr/  17 November, 2021 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα