Τυρόψωμο με φέτα και κοπανιστή
30' προετοιμασία
50' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 30 εκ.
500 ml φρέσκο γάλα, κατά προτίμηση κατσικίσιο
450 γρ. φέτα, χοντροκομματιασμένη
80 γρ. κοπανιστή
τα φύλλα από 5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη)
1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φακελάκι (7-8 γρ.) ξηρή μαγιά
2 αυγά
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι κίτρινο, για πίτες και ψωμί
ελαιόλαδο για το άλειμμα
1 κουτ. σούπας σουσάμι, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το τυρόψωμο με φέτα και κοπανιστή, ξεκινάμε αλείφοντας το ταψί με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα σουσαμιών.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 50°C, στη λειτουργία του αέρα.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη μαγιά, τα αυγά, τα τυριά, τα βότανα και το πιπέρι (αλάτι δεν χρειάζεται, γιατί τα τυριά είναι αρκούντως αλμυρά).
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, για να γίνει ένας ομοιόμορφος σφιχτός χυλός.
Τον αδειάζουμε στο ταψί και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα σουσάμια και βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι το τυρόψωμο να ροδίσει και να φουσκώσει όμορφα.
Δείτε επίσης
- Από τον Φουρφουρά μέχρι το Χάρβαρντ, η Κρήτη δείχνει τον δρόμο
- Υδρογονάνθρακες: Ποιοι θα αποφασίσουν αν γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κρήτη
- Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας
- Ο Ολυμπιακός υποψήφιος για το βραβείο της καλύτερης ομάδας στα Globe Soccer Awards!
- 15 τρόποι να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα