… ένα αφράτο, δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό, που θα σας φτιάξει τη διάθεση!
Συστατικά
250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
2 λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)(το ξύσμα)
750 γραμμ. ανθότυρο κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
500 ml κρέμα γάλακτος NOYNOY 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
• Γλυκό του κουταλιού λεμόνι για το γαρνίρισμα
Προετοιμασία
1. Για τη βάση: Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.
Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
2. Για τη γέμιση: Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζ κέικ.
Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C για περίπου 50΄-55΄.
Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
Το παγώνουμε για μία νύχτα.
Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
Πηγή:msn.com
Δείτε επίσης
- Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε επισκέπτες χριστουγεννιάτικης αγοράς - Τουλάχιστον 11 νεκροί
- Politico: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στην Ουκρανία
- NBA Cup: Θρίαμβος για τους Bucks με triple-double του MVP Αντετοκούνμπο
- Οι χριστιανοί στη Συρία ζουν ξανά τον εφιάλτη
- Η τρύπα του όζοντος επουλώνεται με ταχύ ρυθμό