Τσατάνη: Είμαι όρθια γιατί είμαι καθαρή – Δέχομαι άγριο πόλεμο

mesaralive.gr  29 June, 2016 ΓΝΩΜΕΣ
Τσατάνη: Είμαι όρθια γιατί είμαι καθαρή – Δέχομαι άγριο πόλεμο

"Είμαι όρθια γιατί είμαι καθαρή. Δεν φοβάμαι, παρά τον άγριο πόλεμο που έχω δεχθεί" ....

ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη που κατέθεσε επί δύο ώρες ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με την αναφορά της όπου έχει καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο υπουργός έχει και ενώπιον της Επιτροπής αρνηθεί τα καταγγελλόμενα και έχει υποστηρίξει ότι η συνάντησή του με την εισαγγελέα Τσατάνη έγινε με δική της πρωτοβουλία και ο ίδιος διατύπωσε απλώς νομική άποψη επί του θέματος για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Η εισαγγελέας Τσατάνη, καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής ανέφερε με λεπτομέρειες τι ακριβώς διημείφθη στη συνάντηση της με τον κ. Παπαγγελόπουλο, η οποία διευκρίνισε ότι έγινε με δική της πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποια ήταν η θέση του υπουργού ενόψει του ότι ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε επισκεφθεί την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις αρχές Νοεμβρίου του 2015 και είχε ζητήσει την πειθαρχική της δίωξη αλλά και να αφήσει τη δικογραφία Βγενόπουλου για να την χειριστεί άλλος εισαγγελικός λειτουργός.

Η κυρία Τσατάνη, ανέφερε ότι ο υπουργός της ζήτησε να αφήσει τη δικογραφία και επανήλθε στο τηλέφωνο ακόμα και ημέρα Κυριακή για να ολοκληρώσει τις πιέσεις.

"Μου τηλεφώνησε, είπε η εισαγγελέας Τσατάνη, γιατί νόμισε ότι είχα φοβηθεί από τα λεγόμενά του. Όταν είδε ότι δεν είχα ενδώσει επανήλθε για να ολοκληρώσει. Η τελευταία του λέξη ήταν. Άμεσα πίσω τη δικογραφία, άγριος πόλεμος θα ακολουθήσει. Γι αυτό πήρε Κυριακή. Τι ενδιαφερόταν για την υγεία μου. Τι είχε να πάρει τηλέφωνο Κυριακάτικα. Μόνον για να παραδώσω τη δικογραφία. Δεν είμαι φοβισμένη παρά τον άγριο πόλεμο που έχω δεχθεί. Διότι υπηρετώ ένα θεσμό. Ούτε φοβάμαι. Είμαι όρθια. Είμαι καθαρή για αυτό είμαι όρθια".

Στη συνέχεια η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στο πώς χειρίστηκε τη δικογραφία Βγενόπουλου, τόνισε ότι την αρχειοθέτησε με γνώμονα το νόμο, τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και τα πραγματικά περιστατικά και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα οι Κύπριοι δεν έχουν στείλει νεότερα στοιχεία που να ανατρέπουν ως τώρα την απόφαση της για αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υπηρετεί επί 36 χρόνια τη δικαιοσύνη ότι δεν έχει " σχέση με στο σκοτεινό πρόσωπο της διαπλοκής και τα μαφιόζικα χτυπήματα".

Αναφερόμενη στον κ. Παπαγγελόπουλο τόνισε ότι δεν αμφισβητεί την εντιμότητά του αλλά τη σοβαρότητα χειρισμού του θέματος που προέκυψε από τη συνάντησή τους και μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι "ο υπουργός δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με την αλήθεια ούτε ενώπιον της Επιτροπής ούτε ενώπιον της Ολομελείας". 

Πηγή:capital.gr

 

mesaralive.gr  29 June, 2016 ΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα