“Τρέφομαι απ’ τον ανταγωνισμό, θέλω να εξελίσσομαι”

mesaralive.gr  16 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
“Τρέφομαι απ’ τον ανταγωνισμό, θέλω να εξελίσσομαι”

Με σπουδαίες διακρίσεις ξεκίνησε η χρονιά για τον Τυμπακιανό Γιώργο Κουρτάκη

Ο 48χρονος γυμναστής, για πρώτη φορά φετος, έλαβε μέρος σε διοργανώσεις Fitness Challenge τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σημείωσε σημαντικές επιτυχίες παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, γεγονός που γέμισε υπερηφάνεια και ικανοποίηση τόσο τον ίδιο, που είδε την καθημερινή του προσπάθεια να δικαιώνεται, όσο και την οικογένειά του, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε τον Οκτώβρη με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αθήνα: εκεί αναδείχθηκε Πρωταθλητης Ελλάδος, κερδίζοντας μια θέση στην Εθνική Ομάδα. Παράλληλα πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fitness Challenge που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-8 Νοεμβρίου στην Ισπανία και που ολοκλήρωσε με την κατάκτηση ενός ασημένιου κι ενός χάλκινου μεταλλίου.

Συναντήσαμε τον Γιώργο Κουρτάκη στο κέντρο φυσικής αγωγής που διατηρεί με τη σύζυγό του στο Τυμπάκι, όπου μας μίλησε με αφορμή την πρόσφατη επιτυχία του.

Αναλυτικά: 

Πώς αισθάνεσαι μετά απο μια τέτοια επιτυχία;

Σίγουρα πολύ περήφανος! Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να εκπροσωπώ τη χώρα μου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να ζήσω αυτή την εμπειρία, αλλά και να φτάσω σε μια τέτοια διάκριση.

Πώς μετά απο τόσα χρόνια στο χώρο καταφέρνεις να είσαι ακόμα τόσο ανταγωνιστικός, πλέον και σε διεθνές επίπεδο; Τι σου δίνει κίνητρο;

Τρέφομαι απο τον ανταγωνισμό, μ'αρέσει να νιώθω δυνατός, ζωντανός, να εξελίσσομαι συνεχώς. Δε μπορώ να συμβιβάζομαι. Όσο έχω ακομη τη δυνατότητα, θα συνεχίσω να δουλεύω και να ξεπερνάω καθημερινά τα όριά μου.

Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου βρίσκομαι μέσα στον αθλητισμό. Ξεκίνησα με το ποδόσφαιρο, ακολούθησαν πολεμικές τέχνες, αυτοάμυνα και βάρη. Έχω κάνει διάφορα πράγματα πάνω στο αντικείμενο μου, ποτέ δεν έμεινα αδρανής, δεν σταματησα ποτέ να προπονούμαι. Αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα ετών νιώθω ότι εξαργυρώνω με τη σημερινή μου επιτυχία. Αυτό που έχω ζήσει το τελευταίο διάστημα είναι πρωτόγνωρο, δεν είχα εμπειρία τέτοιων διοργανώσεων στο παρελθόν και χωρίς αμφιβολία έχω βγει καλύτερος και σαν αθλητής και σαν δάσκαλος. Απέκτησα νέες παραστάσεις τις οποίες σκοπεύω να αξιοποιήσω.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος ;

Αυτή τη στιγμή είμαι Πρωταθλητής Ελλάδος κι επιπλέον πέτυχα μια πολύ σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ακολούθησε. Πλέον στόχος μου είναι η εδραίωση της θέσης μου στην Εθνική Ομάδα, μέσω της συμμετοχής μου στους Πανελλήνιους αγώνες που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2022, ώστε να συνεχίσω να δίνω το παρών στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα. Τέλος, σε επαγγελματικο επίπεδο, προετοιμάζω νεα προγράμματα Fitness, ενώ θα δημιουργηθούν και αντίστοιχα τμήματα για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να σχοληθούν και, γιατί όχι, να δηλώσουν συμμετοχή στο επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Γιατί κάποιος να ασχοληθεί με τη γυμναστική;

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής. Πέρα απο το αισθητικό αποτέλεσμα που δεδομένα μπορεί να προσφέρει, συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση τόσο της σωματικής, όσο και της ψυχικής υγείας καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο εκτόνωσης του άγχους που προκαλούν οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.

 

Να ευχαριστήσουμε τον κύριο Κουρτάκη για το χρόνο που μας αφιέρωσε και να του ευχηθούμε να θέτει πάντα νέους στόχους και να τους πετυχαίνει!

 

mesaralive.gr  16 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα