Τραμπ: Η Βουλή ενέκρινε το πόρισμα για την παραπομπή του

  05 December, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τραμπ: Η Βουλή ενέκρινε το πόρισμα για την παραπομπή του

Οι Δημοκρατικοί δημοσιοποίησαν και ενέκριναν σε ψηφοφορία το πόρισμα 300 σελίδων για την έρευνα εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει τον δρόμο για το επόμενο στάδιο της διαδικασίας παραπομπής του, με την σύνταξη του κατηγορητηρίου («articles of impeachment»).

Η δεύτερη φάση της διαδικασίας αναμένεται να αρχίσει σήμερα στην επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων, με τα μέλη της να διαβουλεύονται δημόσια με τέσσερις ειδικούς σε θέματα νομολογίας για το συνταγματικό πλαίσιο και τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Η επιτροπή Πληροφοριών της — ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς — Βουλής των Αντιπροσώπων δημοσιοποίησε το πόρισμα, που βασίζεται στις καταθέσεις αξιωματούχων, διπλωματών και κρατικών λειτουργών και έγγραφα που συγκεντρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων αρχείων τηλεφωνικών κλήσεων, χθες. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε τηρήθηκαν αυστηρά οι κομματικές γραμμές, με τους Ρεπουμπλικάνους της επιτροπής να υποστηρίζουν ανεξαίρετα τον ένοικο του Λευκού Οίκου, όπως κάνουν σε όλη την διαδικασία.

Ο Τραμπ κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας

Ο Τραμπ κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, ότι διεξήγαγε σε συντονισμό με στενούς συνεργάτες του μια «εκστρατεία πίεσης» για να αναγκάσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Τραμπ φέρεται να συνέδεσε την ενδεχόμενη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και την παράδοση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας αξίας 400 εκ. δολαρίων στις ουκρανικές δυνάμεις με την έναρξη έρευνας για διαφθορά σε βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

«Τα τεκμήρια για την ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου είναι συντριπτικά, όπως και οι αποδείξεις για το ότι παρακώλυσε την έρευνα του Κογκρέσου», ερίζει το πόρισμα της επιτροπής. «Ο πρόεδρος έβαλε τα προσωπικά του πολιτικά συμφέροντα πάνω από τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, επιδίωξε να υπονομεύσει τη διαδικασία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», προστίθεται στο κείμενο.

 

  05 December, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα