«Τουρισμός για Όλους»: Πώς θα πάρουν έως 200 ευρώ οι δικαιούχοι

  03 February, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
«Τουρισμός για Όλους»: Πώς θα πάρουν έως 200 ευρώ οι δικαιούχοι

Έως το τέλος Ιουνίου μπορούν να εξαργυρώσουν τις ψηφιακές τους κάρτες -είτε για χειμερινές ή για καλοκαιρινές διακοπές- οι 125.000 νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» οι οποίοι προέκυψαν μετά από κλήρωση: Για να φτάσουν όμως στην… εξαργύρωση θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουν την κάρτα τους. Και για να το κάνουν αυτό θα πρέπει πρώτα να λάβουν μήνυμα.

Οι νέοι δικαιούχοι προστίθενται στους ήδη 275.000, φτάνοντας συνολικά τους 400.000. Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. €, προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 € ανά δικαιούχο και 200 € για δικαιούχους ΑΜΕΑ.

 

Οι λίστες με τους δικαιούχους

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα υλοποιείται με ψηφιακή κάρτα για εύκολες και γρήγορες πληρωμές, περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας, ενώ η καταβολή γίνεται άμεσα σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών.

Οι οριστικοί πίνακες για τους νέους δικαιούχους της κλήρωσης αναμένονται να αναρτηθούν πολύ σύντομα στην gov.gr, με την ενημέρωσή τους να γίνεται και μέσω μηνύματος SMS, αλλά και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για δικαιούχους ΑΜΕΑ.

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα για το «Τουρισμός για Όλους»

Οι νέοι δικαιούχοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για τη διαμονή τους σε τουριστικούς προορισμούς θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή vouchers.gov.gr/tourism4all με τους κωδικούς Taxisnet.

Επίσης, θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος SMS και email. Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ είτε εφάπαξ, είτε να «σπάσει» το ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ για το πρόγραμμα

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

Πώς θα «τοποθετήσετε» το voucher στο κινητό

Μετά την κλήρωση, θα λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη. Θα πρέπει τότε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»
Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα.
Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»
Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass

Μεσότιτλος: Πως μπορείτε να εξαργυρώσετε το εκπτωτικό κουπόνι

Η επιδότηση ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑμεΑ συμπολίτες μας. Καλύπτει διαμονή σε κάθε προορισμό της χώρας και για το σύνολο των χειμερινών μηνών. Οι ψηφιακές κάρτες μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Παράδειγμα δαπάνης του ποσού του προγράμματος

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

Έτσι, το πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες τον χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημά σας μέσω email [email protected]

 

  03 February, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ