Τουρισμός για Όλους 2024: Έως την 1η Απριλίου οι αιτήσεις

  27 March, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Τουρισμός για Όλους 2024: Έως την 1η Απριλίου οι αιτήσεις

Μέχρι τη Δευτέρα, 1η Απριλίου στις 23:59 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στο https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024 για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και να λάβουν voucher για δωρεάν διακοπές. Υπενθυμίζεται δε πως οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Αρχικά θα πρέπει θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024
Μετά θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και συγκεκριμένα: το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία μετά πιστοποιούν .
Θα πρέπει να δηλώσουν ότι δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
Θα πρέπει να δηλώσουν ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
Θα πρέπει να συμπληρώσουν και να δηλώσουν και το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής τους, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτούνται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα πάρουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δαπανών διαμονής σε ξενοδοχεία ή καταλύματα στη χώρα.

Πότε θα γίνει η κλήρωση

Μάλιστα η κλήρωση για τους δικαιούχους του προγράμματος αναμένεται να γίνει μετά τη Δευτέρα, 1η Απριλίου και  σε περίπου 1 εβδομάδα αργότερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα  τελικά αποτελέσματα. Όποτε θα γνωρίζει κάποιος από τα μέσα Απρίλη και πριν το Πάσχα 2024 εάν δικαιούται να πάρει τα voucher για φθηνές διακοπές 

Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής για το πρόγραμμα:

Α. Τα κριτήρια

Σημειώνεται δε πως αίτηση για το πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

1. ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 19.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 20.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 22.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 24.000 ευρώ
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 29.000 ευρώ

2. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 31.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 32.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 34.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 36.000 ευρώ
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 41.000 ευρώ

Β. Οι δυνητικοί δικαιούχοι

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος  είναι  οι πολίτες που  έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαριστεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια.

Γ. Τα ποσά των voucher

Τα ποσά των voucher  φτάνουν μέχρι και τα 400 ευρώ. Αναλυτικά:

by Taboola
Sponsored Links
You May Like
Μια βούρτσα καθαρισμού που κάνει όλη τη δουλειά για εσάςTurboScrub

Αυξημένη είναι η επιδότηση 200 ευρώ ανά δικαιούχο από 150  ευρώ που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα.
Ποσό ύψους 300 ευρώ  σε φυσικά πρόσωπα:

-άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,

-έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική Απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.

Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400 € για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχος με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω, ώστε να καλυφθεί και η δαπάνη συνοδού ατόμου. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ιδιότητας ΑμεΑ είναι δυνατή:άπαξ, είτε από το αιτούμενο πρόσωπο ΑμεΑ είτε από αιτούμενο με τέκνο ΑμεΑ, που πληροί τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις

Επιπλέον ανέπαφη είναι η πληρωμή ή και καταχώριση των στοιχείων της κάρτας μέσω ιστοσελίδας και εξαργύρωση του ποσού της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,
άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και 31.12.2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  27 March, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα