Τόνους ναρκωτικών εντόπισαν οι λιμενικοί σε ρυμουλκό στην Αγία Γαλήνη

mesaralive.gr  06 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τόνους ναρκωτικών εντόπισαν οι λιμενικοί σε ρυμουλκό στην Αγία Γαλήνη

Φωτο: mesaralive.gr

Αρκετούς τόνους ναρκωτικών εντόπισαν οι λιμενικές αρχές σε ρυμουλκό που οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης

Μεγάλη  επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος βρισκόταν σε εξέλιξη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στη νότια Κρήτη και συνεχίζεται στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, με ρεσάλτο των ειδικών δυνάμεων και προσωπικό από τα τμήματα ασφαλείας του λιμενικού, σε ρυμουλκό.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα "Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας στα νότια της Κρήτης. Οι κομάντος της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών και κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού πραγματοποίησαν ρεσάλτο σε ρυμουλκό σκάφος που μετέφερε περισσότερους από 7 τόνους χασίς. Οι κομάντος της ΜΥΑ και της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού που επέβαιναν στο σούπερ ταχύπλοο του Λιμενικού Path 90 κατάφεραν μετά από παρακολούθηση να μπλοκάρουν το ναρκοσκάφος νότια της Κρήτης και με ένα χολιγουντιανού τύπου ρεσάλτο και ανταλλαγή πυροβολισμών να βάλουν στο χέρι τους διακινητές και να κατασχέσουν το εμπόρευμα.".

Το σκάφος φαίνεται ότι βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση, και στη διάρκεια της νύχτας έγινε η πρώτη έφοδος που δεν οδήγησε σε άμεσα συμπεράσματα για το ενδεχόμενο μεταφοράς παράνομου φορτίου.

Ωστόσο αφότου μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος και με σκύλους ανιχνευτές στα αμπάρια, όπου οι άνδρες του λιμενικού έβγαλαν λαυράκι! Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί πάνω από 7 τόνοι  χασίς ενώ έχουν γίνει και και συλλείψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε απίθανη κρυψώνα. Συγκεκριμένα είχαν αποθηκευτεί σε αμπάρι του σκάφους όπου είχε γίνει ηλεκτροσυγκόλληση για να μην γίνουν αντιληπτά. Χρειάστηκε σβουράκι για να κοπεί το σημείο και να φτάσουν οι λιμενικοί στα ναρκωτικά. Μάλιστα η κρυψώνα είχε σκεπαστεί και με βαρέλια!

 Πηγή: Πληροφορίες από neakriti.gr και protothema.gr

 

mesaralive.gr  06 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ