Tόνοι..σοκολάτας και “χάπια των ‘Τζιχαντιστών” βρέθηκαν στο ΝΟΚΑ

Γεμάτο..εκπλήξεις το βαπόρι..
"Το βαπόρι από την Περσία" δεν ήταν γεμάτο μόνο με χασίς σε μορφή "σοκολάτας". Το τελευταίο κοντέινερ έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη για τους λιμενικούς που έκαναν την έρευνα, καθώς αποκαλύφθηκαν 3 εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια "captagon", γνωστών και ως "ναρκωτικών χαπιών των τζιχαντιστών".
Πρόκειται για συνθετική αμφεταμίνη η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ‘60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια λόγω των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού του χαρακτήρα. Τα ναρκωτικά αυτά κρατούν εκείνους που κάνουν χρήση, σε εγρήγορση, χωρίς να νιώθουν κούραση, κι έτσι εξηγείται για τους έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός "ναρκωτικά των τζιχαντιστών". Χρήση κάνουν στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους καθώς και άλλες ομάδες που εμπλέκονται στις μάχες που διεξάγονται στην περιοχή.
Ο απολογισμός των ευρημάτων στο πλοίο μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει τους έξι τόνους σοκολάτας και τα τρία εκατομμύρια captagon.
Δείτε επίσης
- Αναμένεται απογοητευτική η φετινή σοδειά ελαιολάδου στη χώρα μας- Ούτε 220.000 τόνοι- οι τιμές
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα κατάθεσης 10 εγγράφων από το ΠΑΣΟΚ - Ζητούν άμεσα τη λίστα των 6.000 ΑΦΜ
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ
- Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: προβληματίζουν τα πολλά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη