«Τον αφήνουμε στην κρίση σας»

  26 October, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Τον αφήνουμε στην κρίση σας»

Τον επόμενο μήνα θα συνεχιστεί η δίκη για την τύχη του κατηγορουμένου, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις και η απολογία του 23χρονου. Ειδικότερα, στις 8 Νοεμβρίου, αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία με την πρόταση της εισαγγελέως και βέβαια την προσπάθεια των συνηγόρων του κατηγορουμένου να ανατρέψουν το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και την κατακραυγή που προκάλεσε η συγκεκριμένη ιστορία.

Οι γονείς του θύματος εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο και κατέθεσαν στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα παρασταθούν με δικηγόρο για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του συγχωριανού τους. Δήλωσαν ότι αφήνουν την υπόθεση στην κρίση του δικαστηρίου, καθώς το κύριο μέλημά τους είναι η υγεία του 30χρονου σήμερα Νίκου Φανουράκη.

Στην απολογία του σήμερα ο 23χρονος κατηγορούμενος είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση ούτε να τραυματίσει ούτε να σκοτώσει, όπως περιγράφει το κατηγορητήριο, τον άτυχο συγχωριανό του.

Την ίδια ώρα απέδωσε σε μία κακιά στιγμή όλα όσα έγιναν, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό του τον κ. Βέρρα, και ιατροδικαστικά και βαλιστικά αναδείχτηκαν στοιχεία τα οποία σύμφωνα με την υπεράσπιση δείχνουν ότι δεν επρόκειτο για ευθεία βολή και μία συνειδητή πράξη, ο πυροβολισμός του 30χρονου, αλλά επρόκειτο για εξοστρακισμό της σφαίρας, με τη βολίδα να καρφώνεται στο κεφάλι του Νίκου Φανουράκη.

Δείτε το ρεποτράζ του ΚΡΗΤΗ TV:

Η υπόθεση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία καθώς ξεκίνησε ως τροχαίο, αφού το όχημα του 29χρονου τότε Νίκου, που δέχτηκε τη σφαίρα, βρέθηκε σε χαντάκι. Το αυτοκίνητο εντόπισαν συγγενείς που βγήκαν να τον ψάξουν στις 3:30 τα ξημερώματα αφού δεν τους απαντούσε στα τηλέφωνα και καθώς φέρεται να τους μιλούσε νωρίτερα μεταξύ του επεισοδίου του διαπληκτισμού και του πυροβολισμού.

Βρήκαν το όχημα στο χαντάκι, ειδοποιήθηκαν οι αρχές για τροχαίο, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί διεκομίσθη στο Βενιζέλειο όπου η αξονική τομογραφία έδειξε τη σφαίρα σφηνωμένη στην αριστερή μετωπιαία περιοχή με ελαφρά κλίση προς τον κρόταφο. 

Το θρίλερ συνεχίστηκε καθώς θεωρήθηκε ότι ο νεαρός ίσως και να είχε αυτοπυροβοληθεί, καθώς είχε εντοπιστεί ένα σημείωμα στο αυτοκίνητό του και εξαιτίας της ψυχολογικής κατάστασής του που ήταν γνωστή τελευταία θεωρήθηκε και ως απόπειρα αυτοκτονίας. Όμως δεν υπήρχε όπλο. Οι κάμερες από τα κλειστά κυκλώματα των επιχειρήσεων της περιοχής έλυσαν το μυστήριο αφού έδειξαν καρέ-καρέ τον διαπληκτισμό, το κυνηγητό και τον πυροβολισμό καθώς και το όχημα του 30χρονου σήμερα Νίκου να ντεραπάρει. 

Ο δε 23χρονος, που φέρεται να πυροβόλησε, οδηγούσε αυτοκίνητό φίλου του με τον οποίο νωρίτερα είχαν πάει σε γλέντι και είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο 23χρονος άφησε τον 21χρονο φίλο του στην επιχείρηση του πατέρα του, πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε. Το συμβάν σημειώνεται αμέσως μετά από αυτή την κίνηση. Ο 23χρονος που πυροβόλησε μετά την εκτροπή του οχήματος του 30χρονου διέφυγε προς Γαλιά και επανεμφανίζεται ώρες αργότερα να επιστρέφει το όχημα του φίλου του. Ο φίλος του τις επόμενες ώρες προσήχθη από την αστυνομία αφού το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος ήταν δικό του. Τότε λύθηκε το μυστήριο και η ανάκτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες επιχειρήσεων έδειξαν όλες τις κινήσεις του δράστη. Πλέον η αστυνομία αρχίζει ανθρωποκυνηγητό δυνάμει του εντάλματος σύλληψης για τον εντοπισμό του δράστη προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να δώσει εξηγήσεις για τα κίνητρα της πράξης του. 

Η παράδοση του 22χρονου στις Αρχές ήρθε μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες ο ίδιος κρυβόταν και διέφευγε τη σύλληψη.

Ο 22χρονος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών, χωρίς να παραδώσει αρχικά το όπλο με το οποίο πυροβόλησε και “έστειλε” στην Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου τον 29χρονο Νίκο. Αυτό συνέβη, πάντως, λίγο αργότερα. Ο συλληφθείς υπέδειξε το σημείο όπου είχε πετάξει το όπλο, στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου. Όντως το όπλο εντοπίστηκε και λίγο αργότερα προσκομίστηκε στις Αρχές.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

  26 October, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα