Το υδατοδρόμιο της Ιεράπετρας

mesaralive.gr  04 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Το υδατοδρόμιο της Ιεράπετρας

Το υδατοδρόμιο της Ιεράπετρας βρίσκεται στην πρώτη ομάδα για τη μελέτη και την υλοποίηση του, επειδή η περιοχή δεν έχει λιμάνι και αεροδρόμιο. Τα υδατοδρόμια θα δώσουν πολύ καλές λύσεις σε περιοχές όπως η Ιεράπετρα που δεν έχουν εύκολη η σύντομη προσβασιμότητα.

Επίσης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχουν εξασφαλιστεί 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές του Δήμου Ιεράπετρας από τις πρόσφατες πλημμύρες» μας είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Οι τοπικοί φορείς που πήραν το λόγο ζήτησαν επίσης μεταξύ άλλων από τον υπουργό Υποδομών, να επισπεύσει τη διαδικασία για τη δημοπράτηση του Φράγματος Αγίου Ιωάννη, το οποίο θα δώσει σημαντικές λύσεις για αναπτυξιακές ευκαιρίες στο Ανατολικό τμήμα της Ιεράπετρας, όπου ανεγείρονται νέες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης ενώ παράλληλα συνυπάρχουν αρμονικά με την δυναμική αγροτική παραγωγή.

Από πολλούς τέθηκαν επίσης και τα ανοικτά ζητήματα του ορθολογικού σχεδιασμού των οδικών αξόνων της Ιεράπετρας, που θα έπρεπε να είχαν μελετηθεί με τρόπο τέτοιο, που να μην διέρχονται μέσα από ζώνες υψηλής παραγωγικότητας και περιοχές που είναι ήδη δομημένες.

 

mesaralive.gr  04 May, 2019 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα