Το τρέιλερ της πολυσυζητημένης ταινίας του Κώστα Γαβρά

Αθηνόραμα  03 September, 2019 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Το τρέιλερ της πολυσυζητημένης ταινίας του Κώστα Γαβρά

Πυρετώδης πολιτική κόντρα στο πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά με τίτλο "Ενήλικοι στο δωμάτιο" που κάνει πρεμιέρα στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας (28/8-7/9).

Η ταινία του Γαβρά βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι» και επικεντρώνεται στα καθοριστικά πολιτικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα γύρω από τον «φαύλο κύκλο των συναντήσεων του Eurogroup, που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα». Η ταινία αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», στην οποία «πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία».

Στο τρέιλερ βλέπουμε τον Χρήστο Λούλη στο ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκηκαθώς από την εκλογική νίκη του '15 μεταφερόμαστε στην καρδιά των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων, αλλά και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη να ενσαρκώνει τον Αλέξη Τσίπρα. Το διεθνές cast συμπληρώνουν οι Ούλριχ Τούκουρ (συνεργάτης του Γαβρά σε παλαιότερες ταινίες του όπως το «Αμήν.»), Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς, και Φραντσέσκο Ακουαρόλι. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ακόμα οι Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου ενώ ειδική εμφάνιση πραγματοποιεί η Βαλέρια Γκολίνο.

Η ταινία του Γαβρά προβάλλεται εκτός συναγωνισμού στη Μόστρα, όπου ο σκηνοθέτης θα παραλάβει επίσης τιμητικό βραβείο, ενώ η ελληνική πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις επετειακές 25ες «Νύχτες Πρεμιέρας» όπου θα προβληθεί ως ταινία λήξης. Το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 3 Οκτωβρίου από την Odeon.

 

Αθηνόραμα  03 September, 2019 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα