Το σχέδιο και οι εισηγήσεις για τη στρατιωτική θητεία

  23 September, 2020 ΑΡΘΡΑ
Το σχέδιο και οι εισηγήσεις για τη στρατιωτική θητεία

Άμεση αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες και υποχρεωτική στράτευση στα 18 ζητά σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News.

Ο πρώτο γύρος της ενημέρωσης από τον Υπουργό Άμυνας της διαρκούς επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της βουλής έλαβε χώρα σήμερα το πρωί.

Η ενημέρωση έλαβε χώρα, σε ειδική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γιώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε στην ουσία της αναδιοργάνωσης.

Αυτό που δεν συζητήθηκε αν και υπάρχουν πολλές εισηγήσεις από στρατιωτικούς κύκλους, είναι η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 κάτι που είναι άμεσα απαιτητό από το στράτευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σύνολο των στρατιωτικών της χώρας εισηγείται να υπάρξει αύξηση της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18.

 

  23 September, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα