Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στο Ρέθυμνο

  29 March, 2020 ΑΡΘΡΑ
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στο Ρέθυμνο

Συνολικά 12 τα κρούσματα στην Κρήτη

Σε πολύ καλή κατάσταση στην υγεία του, νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο κορωνοϊού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου 58χρονος ιερέας, που προσβλήθηκε από τον ιό.

Ο ιερέας που ανήκει στο δυναμικό της Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου  και Σφακιών, εμφάνισε πυρετό χθες Παρασκευή και μετέβη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο στο νοσοκομείο τον οδήγησε άλλο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί και αρχικά συνέδεσε τον πυρετό με αυτό. Δηλαδή δεν πήγε εκεί έχοντας συμπτώματα κορωνοϊού.  Στο νοσοκομείο ωστοσό υποβλήθηκε στο τεστ το οποίο και επιβεβαίωσε την έκθεση του στον ιό. 

 

Ο ίδιος είναι πολύ καλά στην υγεία του και αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση του κρούσματος στο περιβάλλον του.

Σε περιπτώση που εντοπιστούν κρούσματα στην περιοχή που ζούσε ή την κοινότητα που ιερουργούσε, δεν αποκλείεται να τεθούν προσωρινά σε καραντίνα.

Προληπτικά πάντως η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου προχωρά την Κυριακή σε απολύμανση των δημόσιων κτηρίων στο δήμο που ζει ο 58χρονος.

Ο 58χρονος Ιερέας δεν ιερουργούσε τις τελευταίες 15 μέρες, ακολουθώντας τις οδηγίες και τα μέτρα.

Μέχρι στιγμής στην Κρήτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 12. 

Σε κρισιμότερη κατάσταση βρίσκεται η 63χρονη από την Αργεντινή - επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Costa Victoria που διεκομήστηκε εκτάκτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. 

Ήδη η Κρήτη μετρά έναν νεκρό από τον κορωνοϊό, τον άτυχο 42χρονο Γερμανό καθηγητή An­drea Hil­boll. 

 

  29 March, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα