Το πιο εντυπωσιακό ηφαίστειο στον κόσμο είναι της Σαντορίνης!

mesaralive.gr  04 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Το πιο εντυπωσιακό ηφαίστειο στον κόσμο είναι της Σαντορίνης!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Quora.com στην ερώτηση «Ποια είναι τα ομορφότερα ηφαίστεια στον κόσμο», αυτό της Σαντορίνης ήρθε πρώτο στα οκτώ πιο εντυπωσιακά ηφαίστεια του πλανήτη.

Το ανενεργό ηφαίστειο της Σαντορίνης μπορεί να μην εκλύει πια λάβα, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα hot spot για την ομορφιά του και σίγουρα, προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο που καταφθάνουν στο πανέμορφο ελληνικό νησί για να δουν, μεταξύ άλλων και το εντυπωσιακό ηφαίστειο!

Η ιστοσελίδα Quora.com κατέταξε το ηφαίστειο της Σαντορίνης πρώτο στη λίστα με τα ομορφότερα ηφαίστεια, όταν έθεσε στους χρήστες το ερώτημα «Ποια είναι τα ομορφότερα ηφαίστεια στον κόσμο» και ανέδειξε τα οκτώ πιο εντυπωσιακά ηφαίστεια του πλανήτη, με πρώτο στις προτιμήσεις αυτό της Σαντορίνης.

Κατά σειρά τα οκτώ πιο όμορφα ηφαίστεια  σε όλο τον κόσμο είναι:

1. Ηφαίστειο Σαντορίνης.

Το νησί είναι ευρύτερα γνωστό για τα όμορφα κατάλευκα σπιτάκια του που μοιάζουν να κρέμονται από τα απότομα βράχια, αλλά και για το ηφαίστειο, που σχηματίστηκε γύρω στα 1.600 π.Χ. Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο νησί το 1950. Για να θαυμάσουν οι επισκέπτες το ηφαίστειο θα πρέπει να πάνε μέχρι το ακατοίκητο νησάκι της Νέας Καμένης, που μοιάζει με μια μαύρη και καφέ κηλίδα στο κέντρο της γραφικής και πανέμορφης καλντέρας.

2. Όρος Mayon στις Φιλιππίνες.

Πρόκειται για το πιο ενεργό ηφαίστειο των Φιλιππίνων, που βρίσκεται στο νησί Λουζόν, 450 χιλιόμετρα, νοτιοανατολικά της Μανίλας.

3. και 4.  Τανζανία.

Εδώ έχουμε δύο εντυπωσιακά ηφαίστεια. Το ηφαίστειο του όρους Κιλιμάντζαρου και του όρους Ngorongoro. Πολλοί γνωρίζουν ότι το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο όρος της Αφρικής, αλλά λίγοι ξέρουν πως διαθέτει το υψηλότερο ηφαίστειο της αφρικανικής ηπείρου. Διακόσια χιλιόμετρα δυτικά του Κιλιμάνζαρου βρίσκεται το Ngorongoro, το οποίο διαθέτει τον μεγαλύτερο κρατήρα στη γη.

5. Το ηφαίστειο του όρους Κελιμούτου στην Ινδονησία.

Οι τρεις μυστηριώδεις κρατήρες του ηφαιστείου προσελκύουν επιστήμονες και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι χημικές αντιδράσεις των χημικών αερίων του ηφαιστείου δίνουν στους κρατήρες τρία διαφορετικά χρώματα, σμαραγδί, σκούρο κόκκινο και βαθύ μαύρο.

6. και 7. Δύο ηφαίστεια στη Χαβάη.

Το Kilauea και το Mauna Kea, έχουν γίνει γνωστά για τις εκρήξεις τους και τα απόκοσμα τοπία. Η λάβα του Kilauea, που είναι συνεχώς ενεργό από το 1983, χύνεται κατευθείαν στην θάλασσα δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

8. Το ηφαίστειο στο όρος Φούτζι, στην Ιαπωνία.

Το πιο διάσημο για την συμμετρία του ηφαίστειο στον κόσμο, που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καλλιτέχνες. Το βουνό αυτό έχει γίνει εθνικό σύμβολο στη χώρα με τις κερασιές στην πρώτη γραμμή και το χιονισμένο του τοπίο στο βάθος. Το ενεργό ηφαίστειο δείχνει ακίνδυνο, καθώς δεν έχει κάνει καμιά έκρηξη από το 1.70

Πηγή: protothema.gr

 

mesaralive.gr  04 June, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα