
Συγχαρητήρια στο τυχερό 5,3% των αιτούντων που έγιναν δεκτοί στο Χάρβαρντ για το... 2019.
Φέτος το Χάρβαρντ απέρριψε περίπου το 94,7% των υποψηφίων, αριθμός που είναι το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής στην ιστορία του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.
Ωστόσο τα μεγαλύτερα ποσοστά απόρριψης δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι έγινε πιο αυστηρό το πανεπιστήμιο.
Απλώς, φέτος έκαναν αιτήσεις πολύ περισσότεροι φοιτητές από κάθε προηγούμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, περίπου 37.307 αιτήσεις έφτασαν στο πανεπιστήμιο για 2.000 θέσεις.
Εκπρόσωπος του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι το 52% των αιτήσεων που έγιναν δεκτές ήταν από άνδρες.
Επίσης το 21% των εισακτέων ήταν ασιατικής και αμερικανικής καταγωγής, 13,3% Λατίνοι και 12,1% Αφροαμερικανοί.
Ενώ το ποσοστό αποδοχής μειώθηκε επειδή έκαναν αίτηση περισσότεροι φοιτητές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, αφού περίπου 3.200 από τους αιτούντες ήταν βραβευμένοι αριστούχοι στο λύκειο.
Πηγή:iefimerida.gr
Δείτε επίσης
- Ευημερία: Πόσο ικανοποιημένοι είμαστε με τη ζωή μας; Διευρύνεται το χάσμα Βορρά-Νότου
- Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Στη Χαβάη και την Αλάσκα τα πρώτα κύματα τσουνάμι
- Νετανιάχου: Δεν υπάρχει λιμός στη Γάζα, είναι fake news
- Γιατί η συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ προκάλεσε ανακούφιση αλλά όχι πανηγυρισμούς
- Τραμπ: Οι μετανάστες και οι... ανεμογεννήτριες καταστρέφουν την Ευρώπη