Το οργανωμένο του σχέδιο με μετανάστες δεν ξεγέλασε την ΕΛΑΣ

  19 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Το οργανωμένο του σχέδιο με μετανάστες δεν ξεγέλασε την ΕΛΑΣ

Όχι έναν και δύο, αλλά 16 μετανάστες έβαλε στο «μάτι» ένας 61χρονος Έλληνας, ο οποίος μαζί με τους συνεργούς του, προσπάθησε να τους βοηθήσει να ταξιδέψουν, αεροπορικά, προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο 61χρονος, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί από τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, είχε εμπλοκή σε ακόμη 7 υποθέσεις διακίνησης μεταναστών.

Η δράση του οργανωμένη, καθώς από τις 13 Αυγούστου μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 (όποτε και συνελήφθη), προσπαθούσε να διευκολύνει - συνολικά 16 - παράτυπους μετανάστες να φύγουν από τη χώρα, από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, ο 61χρονος κάθε φορά είχε και άλλους συνεργούς, οι οποίοι, μαζί με τους παράνομους μετανάστες, μετακινούνταν με πλοίο ή αεροπλάνο, καθώς και με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί μαζί με 4 ακόμη γυναίκες από την Ελλάδα. Ενώ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον. Κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

neakriti.gr

 

  19 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ