Το Mesaralive.gr με την Ιστορία του Τυμπακίου στο Βερολίνο

  08 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Το Mesaralive.gr με την Ιστορία του Τυμπακίου στο Βερολίνο

Μια άκρως ευχάριστη και θετική εξέλιξη για το Τυμπάκι και την ιστορία του είχε η δημοσίευση άρθρου της Τυμπακιανής Πολ. Μηχανικού κ. Μαρίας Σοφουλάκη για την Ιστορία του Τυμπακίου!

Το mesaralive.gr στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την προβολή του Τυμπακίου και της ιστορίας του συνεργάστηκε με την κ. Σοφουλάκη δημοσιεύοντας άρθρα της με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του Μαρτυρικού Τυμπακίου.

Το άρθρο με τίτλο «ΤΥΜΠΑΚΙ  (1941-1944)  Στοιχεία από το  Χρονικό μιας  Μαρτυρικής  Πόλης», (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ), είδε ο κ. Αρης Ραδιόπουλος Γραμματέας της  Πρεσβείας στο Βερολίνο και επικοινώνησε με την κ. Σοφουλάκη. Όπως μας είπε η  κ. Σοφουλάκη, ο κ. Ραδιόπουλος την ενημέρωσε ότι η Πρεσβεία επιδιώκει να μεταφέρει την έκθεση με τις φωτογραφίες του Αρχείου Κουτουλάκη στο Βερολίνο. Μάλιστα ο ίδιος στο πλαίσιο ευρύτερης αναζήτησής του για τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης, είδε την πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευσή της κ. Σοφουλάκη  σχετικά με την καταστροφή του Τυμπακίου στο mesaralive.gr . Επίσης ο κ. Ραδιόπουλος ενημέρωσε την κ. Σοφουλάκη ότι θα επιδιώξει να επικοινωνήσει και με το Δήμαρχο Φαιστού προκειμένου να διευκρινιστεί αν θα πραγματοποιηθούν φέτος σχετικές εκδηλώσεις.

Μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη για το Μαρτυρικό Τυμπάκι , τους ανθρώπους του και την Ιστορία του. Μια ιστορία που βγαίνει στο φως μέσα από βιβλία άρθρα και δημοσιεύματα και έφτασε μέσω του mesaralive.gr μέχρι την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο!

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς το γεγονός ότι μέσω της δημοσίευσης του άρθρου της κ. Σοφουλακη στο mesaralive.gr η Ιστορία του Μαρτυρικου Τυμπακίου έφτασε στην Ελληνική Πρεσβεία του Βερολίνου! Ευχή μας αυτό να αποτελέσει την αρχή για την καθιέρωση εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για το Ιστορικό Τυμπάκι και τους κατοίκους του!

 

  08 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα