Το μενού της εβδομάδας: Από σουπιές με ρεβύθια μέχρι «σνίτσελ» κουνουπίδι

Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάζουμε το εβδομαδιαίο μας συνταγολόγιο, από Δευτέρα έως Κυριακή. Το ετοιμάζουμε από την Παρασκευή ώστε να έχουμε όλον τον χρόνο να προμηθευτούμε τα υλικά μας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που συνήθως κάνουμε τα ψώνια μας. Περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και σύμφωνο με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Και ένα γλυκό, γιατί (σχεδόν) κανείς δεν λέει όχι σε ένα γλυκό.
Δείτε επίσης
- Προς ολοκλήρωση η δοκιμαστική λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής
- Έτσι γίνεται εύκολα η μεταβίβαση αυτοκινήτου: πλατφόρμα και προϋποθέσεις
- Στοιχεία του προγράμματος «Σπίτι μου 2»: πού κυμαίνονται οι τιμές ακινήτων στην Κρήτη
- Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών από τον Πούτιν -Πάνω από 700 επιθέσεις της Ρωσίας
- Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ από το βράδυ έως αύριο το μεσημέρι