Το μενού της εβδομάδας: Από σουπιές με ρεβύθια μέχρι «σνίτσελ» κουνουπίδι

Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάζουμε το εβδομαδιαίο μας συνταγολόγιο, από Δευτέρα έως Κυριακή. Το ετοιμάζουμε από την Παρασκευή ώστε να έχουμε όλον τον χρόνο να προμηθευτούμε τα υλικά μας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που συνήθως κάνουμε τα ψώνια μας. Περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και σύμφωνο με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Και ένα γλυκό, γιατί (σχεδόν) κανείς δεν λέει όχι σε ένα γλυκό.
Δείτε επίσης
- Κρήτη – Κύπρος: Στον λαβύρινθο των διαφωνιών παραμένει η ηλεκτρική διασύνδεση
- Από 1 Νοεμβρίου 2025 η λειτουργία της πλατφόρμας δημοσίευσης διαθηκών
- Ρουκέτες Βενιζέλου: «Η χώρα έχει καταστεί μη διακυβερνήσιμη – Θεσμικό και αξιακό αδιέξοδο».
- Δημοσκόπηση:Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση στην υπόθεση Ρούτσι, δυσπιστία προς τη δικαιοσύνη
- Τραμπ: Εντός δύο εβδομάδων η συνάντηση με τον Πούτιν στη Βουδαπέστη – Στην Ουάσιγκτον ο Ζελένσκι