Το μενού της εβδομάδας: Από σουπιές με ρεβύθια μέχρι «σνίτσελ» κουνουπίδι

Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάζουμε το εβδομαδιαίο μας συνταγολόγιο, από Δευτέρα έως Κυριακή. Το ετοιμάζουμε από την Παρασκευή ώστε να έχουμε όλον τον χρόνο να προμηθευτούμε τα υλικά μας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που συνήθως κάνουμε τα ψώνια μας. Περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και σύμφωνο με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Και ένα γλυκό, γιατί (σχεδόν) κανείς δεν λέει όχι σε ένα γλυκό.
Δείτε επίσης
- Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Γάζας
- Μεταναστευτικό: συλλήψεις για τις χτεσινές αφίξεις στους Καλούς Λιμένες. Αμείωτες ροές στη Γαύδο
- Συζητούν τρόπους συνέχισης της διαμαρτυρίας τους οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου
- «Αργυρός» ο Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου - Κορυφαίος ο Ντουπλάντις
- “Καταδικάζουμε απερίφραστα την βίαιη επίθεση σε βάρος της εργαζομένης στην Υπηρεσία Καθαριότητας”