Το κριθαράκι της νηστείας: 12 συνταγές με θαλασσινά, λαχανικά και όσπρια
_856_685_76.jpg)
Το νηστίσιμο κριθαράκι είναι φαγητό απλό και αγαπημένο. Είναι θαυμάσιο με θαλασσινά –με γαρίδες, σουπιές, καλαμάρια, χταπόδι, όστρακα–, αρωματισμένο με ούζο ή κρασί, νοστιμισμένο με το μελάνι της σουπιάς, με λίγο πέστο μαϊντανού, με μπαχαρικά και μυρωδικά… Εξίσου ωραίο και χορταστικό γίνεται όμως και με λαχανικά ή με όσπρια. Σε χωριά, σε νησιά, σε μοναστήρια, έχουμε συναντήσει πολλά πιάτα με πρωταγωνιστή το ζυμαρικό που βρίσκεται πάντοτε εύκαιρο στο ντουλάπι της κουζίνας: γίνεται γιουβέτσι μελωμένο, ζουμερό ή σπυρωτό, γίνεται σουπίτσα, δίνει υπόσταση, κάνει τα λίγα φαΐ. Στις συνταγές που ακολουθούν θα βρείτε από την κλασική εκδοχή του μακαριστού μοναχού Επιφάνιου για κριθαράκι με «φρούτα της θάλασσας» μέχρι ρεβύθια με μανέστρα όπως τα κάνουν στην Εύβοια. Φαγητά που δείχνουν πόσο γενναιόδωρη είναι η νηστίσιμη κουζίνα όταν βασίζεται σε καλά υλικά και σωστό μαγείρεμα.
Δείτε επίσης
- Α.Σ Τυμπακίου: Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση
- Σχολεία: Απουσίες, απαλλαγές από μαθήματα και χρήση κινητών τηλεφώνων – Τι ισχύει τη νέα χρονιά
- Kέλλυ από...χρυσάφι και στην Ισπανία!
- Τεκμήρια διαβίωσης: Ποιοι κερδίζουν από τις μειώσεις και τι μένει ίδιο
- Στη Νέα Δημοκρατία προσχωρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος