Το κρασί της Κρήτης έχει την δική του ιστορία

Το ντοκιμαντέρ «In the wine dark sea» που έχει γυριστεί από την Χρύσα Τζωρτζάκη στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, προβάλει την Κρήτη ως οινοπαραγωγική περιοχή και αναδεικνύει τον κρητικό αμπελώνα σε χώρες που δεν έχει αποκτήσει ακόμα μεγάλη αναγνωρισιμότητα.
Η σκηνοθέτης του φιλμ επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για την θετική πορεία και την απήχηση που καταγράφει το ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας το κρασί της Κρήτης από τη μινωική εποχή μέχρι τις μέρες μας.
Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται μέσα από την οπτική 11 οινοπαραγωγών του νησιού, οι οποίοι αναλύουν τις ποικιλίες του κρητικού κρασιού ενώ καταγράφονται και γευσιγνωστικές εμπειρίες και απόψεις, διεθνώς καταξιωμένων σομελιέ (sommelier).
Το φιλμ βραβεύτηκε σε Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και ακολούθησε το Τόκιο. Επιλέχθηκε ως καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα φεστιβάλ του Μιλάνου και της Νάπολι και τώρα είναι επίσημη επιλογή, όπως τονίζει εμφανώς ικανοποιημένη η δημιουργός του, από το φεστιβάλ των Καννών.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως είναι σημαντικό να ενισχύεται η εξωστρέφεια των ποιοτικών κρητικών προϊόντων, επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες του δικτύου οινοποιών της Κρήτης και ευχήθηκε διαρκή επιτυχία και αναγνώριση στην πορεία του ντοκιμαντέρ στα διεθνή φεστιβάλ αλλά και στη συνέχεια κατά τη δημόσια προβολή του.
Δείτε επίσης
- Ενοίκια: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026
- Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με «πέναλτι» 2 ετών
- Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Σε 24ωρη παναττική απεργία τα ναυτεργατικά σωματεία την Τρίτη
- Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕφΣυν: Τι λέει για νέο κόμμα, παίρνει αποστάσεις από την Αριστερά
- Εφάπαξ: Γιατί δίνονται ψαλιδισμένα και με καθυστέρηση