Το «κλειδί» για την ανάπτυξη του Δήμου Φαιστού

mesaralive.gr  11 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Το «κλειδί» για την ανάπτυξη του Δήμου Φαιστού

Μια από τις πλέον σημαντικές και ευχάριστες εξελίξεις για τον τόπο μας, το Δήμο Φαιστού είναι η έναρξη της λειτουργίας των τοπικών γραφείων της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στο Τυμπάκι.

Ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας έγινε πράξη και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε τη διάθεση του συγκεκριμένου φορέα και της Περιφέρειας Κρήτης και τα επενδυτικά εργαλεία που παρέχουν και προσφέρουν με σκοπό να λειτουργήσουν ως μοχλοί ανάπτυξης για όλους όσους επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν.

Η αξιοποίηση των συγκεκριμένων επενδυτικών και αναπτυξιακών μέσων, έρχεται να δώσει απάντηση σε όλους όσους αναζητούν ουσιαστικές λύσεις, προκειμένου να βελτιώσουν τις υπάρχουσες υποδομές ή να δημιουργήσουν νέες.

«Κλειδί» και απόλυτο ζητούμενο όμως είναι να εξασφαλιστεί μια απαραίτητη προϋπόθεση: Να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα οποιουδήποτε εγχειρήματος, επιχειρηθεί να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Στόχος λοιπόν της Δημοτικής Αρχής και άμεση προτεραιότητα της, από την επομένη κιόλας των εκλογών της 26ης Μάη πρέπει να είναι να εκπονήσει το κατάλληλο σχέδιο, μέσα από μια προσέγγιση ρεαλιστική, ώστε να αξιοποιήσει την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και την εγκαθίδρυση της και στη Μεσαρά.

Ο Δήμος Φαιστού, ένας τόπος με τεράστιες δυνατότητες, μπορεί να μπει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά, μέσα από ένα στρατηγικό σχεδιασμό, τον οποίο ο Συνδυασμός μας «Τολμάμε μαζί» ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης και εγώ ο ίδιος προσωπικά, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε. Ο Δήμος μας έχει όλες τις προοπτικές να πρωταγωνιστήσει και να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για μια ισόρροπη Ανάπτυξη εστιάζοντας στον Πρωτογενή τομέα, τον Τουρισμό και φυσικά στους ίδιους τους πολίτες.

 

Μανώλης Ορφανουδάκης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Τολμάμε μαζί»

 

mesaralive.gr  11 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ