Το ερωτικό ταίριασμα των 12 ζωδίων.

Σταυρούλα Καστρίνη  16 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Το ερωτικό ταίριασμα των 12 ζωδίων.

Έρωτας, το συναίσθημα, η αγάπη είναι αναγκαία για τη ζωή ενός ανθρώπου.

Δεν είναι τυχαίο πως, όταν υπάρχει έρωτας, η ψυχολογία ανεβαίνει και τα πρόσωπα είναι χαμογελαστά, δείχνοντας πιο υγιή.

Είναι λοιπόν κανόνας στην αστρολογία η έρευνα των σχέσεων. Για παράδειγμα, όταν καλείται ο αστρολόγος να συντάξει μια ερωτική συναστρία, μπορεί να βοηθήσει το άτομο να «ρεγουλάρει» τη στάση του και να κατανοήσει κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του συντρόφου που έχει επιλέξει, αλλά και να δει τις αδυναμίες που προκύπτουν από την ανάλυση των δύο ωροσκοπίων.

Χρησιμοποιώντας το, επομένως, ως «οδηγό», είναι σε θέση –αν φυσικά θέλει και μπορεί–να συμβιβαστεί με μερικές αδυναμίες του συντρόφου. Είθισται να λέγεται πως ταιριάζουν μεταξύ τους τα ζώδια του ίδιου στοιχείου π.χ., της φωτιάς, ή του νερού κ.λπ. Η αστρολογική έρευνα, όμως, έχει αποδείξει πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, δεδομένου ότι υπάρχουν άλλοι παράμετροι ιδιαίτερα σημαντικοί, όπως ο ωροσκόπος,

τα φώτα, οι εξωκρόνιοι πλανήτες και άλλα βασικά στοιχεία, που συμβάλλουν στην αρμονική έκβαση μιας σχέσης. Μαζί θα αναφέρουμε επιγραμματικά, ποια είναι θεωρητικά τα καλύτερα ταιριάσματα, αλλά πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας πως καλό είναι να συνταχθεί από έναν ειδικό η συναστρία με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.

 

KΡΙΟΣ

Ο επαναστάτης και μπροστάρης Κριός θέλει να ηγείται. Είναι γεμάτος φλόγα, αλλά λειτουργεί κυρίως σαν ένα νεογέννητο μωρό. Δεν κρατά κακία, όσο κι αν φωνάξει. Εκτιμά τα δυναμικά άτομα, αλλά μπορεί να γίνει και καλός προστάτης. Το ταίριασμά του με έναν άλλο Κριό θα εξελιχθεί ή σε εξαιρετική συνύπαρξη ή σε έντονο πόλεμο. Με τον Δίδυμο μπορεί να «δέσει» στην επικοινωνία και την «τρέλα». Η σχέση του με ένα Λιοντάρι είναι μεν καλή, αλλά κρύβει «κινδύνους» κυριαρχίας. Για τον Ζυγό –το απέναντι ζώδιο– τρέφει αισθήματα αγάπης και μίσους. Μπορεί να ταιριάζει πολύ με τον Τοξότη, αλλά αν προσπαθήσει να του επιβληθεί, θα βγει χαμένος. Η «ψύχρα»του Υδροχόου είναι ένα σημείο έλξης και μπορούν θαυμάσια να κάνουν «χωριό». Με Παρθένο και Σκορπιό τον δένουν αναγκαστικές προσαρμογές. Μένουν τα ζώδια που «τετραγωνίζει», δηλαδή, ο Αιγόκερως και ο Καρκίνος. Θα τον εκστασιάσει η σοφία του Αιγόκερου, ενώ θα τον γλυκάνει το νάζι του Καρκίνου. Αυτές οι περιπτώσεις των τετραγώνων αναφέρονται σε δυσκολίες που προκαλούνται από άλλους. Με έναν Ιχθύ θα έχει ανασφάλειες και ενίοτε θα μελαγχολεί. Η σχέση του με τον Ταύρο περιορίζεται στο πλαίσιο μιας καλής οικονομικής συναλλαγής.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Η κτητικότητα του Ταύρου είναι παροιμιώδης. Τον χαρακτηρίζουν η σταθερότητα και η αγάπη για το ωραίο, ενώ έχει μεγάλη αδυναμία στην κηπουρική. Συχνά γίνεται πολύ ανασφαλής, ειδικά αν η τσέπη του είναι άδεια και δεν έχει... κεραμίδι στο κεφάλι. Γι’ αυτό προτιμά συντρόφους που να έχουν οικονομική άνεση και πολλές φορές προτιμά να υποφέρει σε μια σχέση, παρά να φύγει από το «σίγουρο». Με τον Καρκίνο μπορούν να ταιριάξουν στο συναίσθημα και με τον Παρθένο στο κοινό συμφέρον. Με τον Σκορπιό θα τρώγεται μονίμως –αλληλοκτητικότητα γαρ–, αλλά η ερωτική τους χημεία είναι μοναδική. Με τον Αιγόκερω κολλάνε στην οργανωτικότητα και τη φιλοδοξία. Με Ζυγό και Τοξότη δένουν από «σύμπτωση». Με τον Υδροχόο ταιριάζουν στην ξεροκεφαλιά αλλά και σε οικονομικούς στόχους. Με τον Λέοντα μοιράζονται τη λατρεία τους για την πολυτέλεια και το καλό φαγητό. Ο Κριός τον εκνευρίζει, ενώ κινείται και κρυφά προς τον Ταύρο. Με τον Δίδυμο τους χωρίζει μια άβυσσος όσο αφορά τις απόψεις τους.

 

ΔΙΔΥΜΟΣ

Η αεικίνητη φύση του Διδύμου αναζητά σύντροφο που δεν θα του κάνει έλεγχο και θα του δίνει χώρο να ανασάνει. Ο Λέων τού αρέσει για την υπερηφάνεια και τη λαμπερή προσωπικότητα, ενώ ο Ζυγός για την αρμονία και την αψεγάδιαστη εμφάνιση. Ο Τοξότης πάλι για το φλογερό ταμπεραμέντο και την ασταμάτητη μάχη για ζωή, μέσα από ανεξάρτητες οδούς. Ο Υδροχόος τον γοητεύει για το ελκυστικό παρουσιαστικό του και ο Κριός για το δυναμισμό του. Ενώ εκτιμά την εργασιομανία του επίσης αεικίνητου Παρθένου και την έντονη ευαισθησία και την καλλιτεχνική φύση του Ιχθύ, η σχέση του και με τα δύο αυτά ζώδια παρουσιάζει δυσκολίες. Ο Σκορπιός είναι εξαναγκαστικός μαζί του με πολλούς τρόπους, ενώ ο Αιγόκερως τον κατακεραυνώνει. Ο δε Ταύρος λειτουργεί υπογείως απέναντι του. Τέλος Καρκίνος τον εξοικειώνει με τα νούμερα και τον συγκρατεί στα έξοδα.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο οικογενειάρχης και πατριώτης Καρκίνος χρειάζεται ένα σύντροφο που να μοιράζεται μαζί το όνειρο για σπιτικό και οικογένεια. Ο Παρθένος τού αρέσει για τη σεμνοτυφία του, ο Σκορπιός για τη μυστικότητα και τον ερωτισμό του και ο Αιγόκερως για την αξιοπρεπή του συμπεριφορά. Ο Ιχθύς τον κερδίζει με την τρυφερότητα και την ευαισθησία του και με τον Ταύρο τούς ενώνει η ίδια ανασφάλεια. Αν και εκτιμά την αγάπη του Ζυγού για αρμονία, δεν θα διατηρήσει εύκολα σχέση μαζί του, όπως και με τον Κριό, που γενικά του δυσκολεύει κάπως τη ζωή. Ο Δίδυμος ενδιαφέρεται για την κρυφή του ζωή, ενώ ο Λέων τού βγάζει μια ενδόμυχη επιθυμία και αγάπη για τον πλούτο.

 

ΛΕΩΝ

Κι ερχόμαστε στο βασιλιά και στη βασίλισσα. Ο Λέων αγαπά το θέαμα, τρελαίνεται για το καλό φαγητό, θέλει γύρω του κόλακες και να ζει με ανέσεις – έτσι νιώθει ευτυχισμένος. Ο Ζυγός τού αρέσει για την ευγένειά του και ο Τοξότης για τον ιπποτισμό του – η σκληρή του γλώσσα, όμως, ενοχλεί το Λιοντάρι. Ο Υδροχόος τον γοητεύει με την αγέρωχη και φαινομενικά ψυχρή αλλά ελκυστική του εμφάνιση, ο Κριός με το φλογερό ταμπεραμέντο του, ενώ ο Δίδυμος με την ωραία τρέλα του. Αντιμετωπίζει σίγουρα δυσκολίες με τον Σκορπιό και τον Ταύρο, αν και οι σχέσεις του μαζί τους χαρακτηρίζονται μοιραίες. Προσαρμόζεται με τον Αιγόκερω και τον Ιχθύ. Τέλος, εκνευρίζεται από την γκρίνια του Καρκίνου και «χαλιέται» με τη συμφεροντολογική συμπεριφορά του Παρθένου.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο γκρινιάρης, αγχωτικός, εργασιομανής και μικροβιοφοβικός Παρθένος θέλει ένα σύντροφο με οικονομική άνεση, που να αγαπά την καθαριότητα και να ανέχεται τις παραξενιές του. Καλό δέσιμο μπορεί να γίνει με Σκορπιό, ο οποίος θα του μάθει τον έρωτα. Ο Αιγόκερως πλησιάζει τη συμφεροντολογική του φύση, αν και είναι καθαρά καριερίστας. Ο Ιχθύς μπορεί να ανεχθεί τις παραξενιές του και με τον Ταύρο κάνει το απόλυτο ταίριασμα του συμφέροντος. Ο Καρκίνος τού αρέσει γιατί αγαπά την οικογένεια. Με τον Δίδυμο μοιάζει στην εξυπνάδα και την τρέλα. Εκεί που τα βρίσκει σκούρα είναι με τον Τοξότη και προσαρμόζεται αναγκαστικά με τον Υδροχόο και τον Κριό. Ο Λέων τού «ταράζει» την ψυχολογία με τις απαιτήσεις του. Εκτιμά ως ένα σημείο την ευγένεια του Ζυγού, αλλά τον ενοχλούν οι σπατάλες που κάνει για την εξωτερική του εμφάνιση.

 

ΖΥΓΟΣ

Ο ευγενής διπλωμάτης Ζυγός στρέφεται σε ένα ταίρι που να του εξασφαλίζει σιγουριά και γαλήνη. Ο Τοξότης τού αρέσει για την ευθύτητά του, ο Υδροχόος για το παρουσιαστικό και την εξυπνάδα του, ενώ τον ελκύει η ατίθαση «αγριάδα»του Κριού. Ο Δίδυμος τον γοητεύει με την επικοινωνιακή του ικανότητα και τη σπιρτάδα του μυαλού, ενώ ο Λέοντας με την εντυπωσιακή και λαμπερή παρουσία του. Ο Αιγόκερως τον «πνίγει», όπως και ο Καρκίνος με τη «σκληρότητα» του συναισθήματός του. Με τον Ιχθύ και τον Ταύρο απλά προσαρμόζεται, ενώ ο Παρθένος τον γεμίζει άγχος. Τέλος, ο Σκορπιός μπορεί να τον απογειώσει οικονομικά.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ερωτικός, μυστικοπαθής, γοητευτικός μάγος Σκορπιός χρειάζεται ένα δυναμικό ταίρι, που όμως θα το εξουσιάζει εκείνος! Ο Αιγόκερως του «κάνει» μια χαρά με την αξιοπρέπειά του, τα λίγα λόγια του, την ηθική και την καριέρα του. Ο Ιχθύς τού διεγείρει το συναίσθημα και του βγάζει γλυκύτητα. Ο Ταύρος, κτητικός και σταθερός, τον φέρνει σε σημείο ή του ύψους ή του βάθους. Ο Καρκίνος αν και του ταιριάζει, τον εκνευρίζει και ο Παρθένος απλά τον «βολεύει». Ο Υδροχόος τον ταράζει, ενώ ο Λέοντας του ξυπνά τον ερωτικό του εαυτό. Τη σχέση του με τον Κριό χαρακτηρίζει ένας δυναμικός έρωτας, αλλά και προσαρμογή μέσα από αυτόν. Ο Δίδυμος τον εξυπηρετεί για την επικοινωνιακή του ικανότητα –αλλά μέχρι εκεί– όπως και ο Ζυγός γιατί διατηρεί τα προσχήματα με ευγένεια. Τέλος δεν μπορεί να κρατήσει κοντά του τον Τοξότη.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Κένταυρος και η Αμαζόνα... Φύση καθαρά ελεύθερη και επεκτατική, ο Τοξότης θέλει ένα ταίρι που να μη φρενάρει τα όνειρά του και να μην προσπαθήσει να τον τιθασεύσει – αλλιώς κλοτσάει! Με Υδροχόο έχει ένα καλό ταίριασμα, αφού και δυο είναι ανεξάρτητοι. Με τον Κριό συγκρούεται και αγαπιέται με την ίδια ακριβώς ένταση. Με τον Δίδυμο περνά καλά, γιατί μοιάζουν στην τρέλα. Από τον Λέοντα εισπράττει στοργή, αρκεί να μην τον διατάξει ποτέ. Με τον Ζυγό μπαίνει στο «διπλωματικό» κόσμο, μόνο που δεν τον αντέχει για καιρό. Η σχέση του με τον Σκορπιό δεν έχει διάρκεια. Τον Ιχθύ τον συμπαθεί, αλλά δύσκολα συνεννοούνται. Αν ο Παρθένος δεν γκρινιάζει πολύ, ίσως και να δέσουν. Παρόλο που με τον Ταύρο νιώθει καταπίεση, μπορεί να προσαρμοστεί, όπως και με τον Καρκίνο, ο οποίος κάνει την καρδιά του να χτυπά τρυφερά.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο σοβαρός και ηθικός Αιγόκερως χρειάζεται ένα ταίρι που θα μπορεί να εμπιστευτεί. Θα περάσει από ψιλό κόσκινο το άτομο που θα κρατήσει τελικά δίπλα του. Ο Ιχθύς τον συγκινεί και του ξυπνά αισθήματα προστατευτισμού. Με τον Ταύρο υπάρχει ερωτισμός. Με τον Καρκίνο ταιριάζει στα ευαίσθητα σημεία, αλλά και στην γκρίνια. Ο Παρθένος τον γοητεύει με τη λιτή ομορφιά του. Με τον Σκορπιό αυξάνεται ο ερωτισμός και η σεξουαλικότητά του, ενώ διευρύνεται και ο τρόπος σκέψης του. Με τον Κριό υπάρχει σχέση αγάπης-μίσους, αλλά και ακαταμάχητη έλξη. Με τον Ζυγό έχει ανάμεικτα συναισθήματα συμπάθειας και αντιπάθειας. Απολαμβάνει το χιούμορ του Διδύμου και θαυμάζει την υπερηφάνεια του Λέοντα, όπως και την προσεγμένη εμφάνισή του – σε αυτό μοιάζουν αρκετά. Με τον Τοξότη βρίσκεται συνήθως σε ανησυχία, ενώ με τον Υδροχόο διαφωνούν στα «πρέπει».

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο πρωτοπόρος, ιδεολόγος, επαναστάτης Υδροχόος θέλει ένα ταίρι που απλά θα τον συντροφεύει. Δεν φημίζεται για τον ερωτισμό του, όχι επειδή είναι αδιάφορος, αλλά γιατί απλά δίνει περισσότερη σημασία στο μυαλό του άλλου. Με τον Κριό θα ταιριάξουν την επαναστατικότητα τους και θα σεβαστούν ο ένας την ατομική ελευθερία του άλλου. Με τον Δίδυμο βρίσκουν κοινά σημεία στην επικοινωνία και την ευστροφία. Στον Λέοντα θαυμάζει την υπερηφάνειά του –θέλοντας μάλιστα να του μοιάσει– και τη σταθερότητά του. Στον Ζυγό βλέπει το διπλωμάτη σύντροφο, κάτι που του λείπει. Με τον Τοξότη νιώθει ελευθερία και διασκεδάζει. Αποφεύγει τις σχέσεις με Σκορπιό και Ταύρο λόγω κτητικότητας, αλλά αν προκύψουν, θα έχουν διάρκεια. Με τον Καρκίνο και τον Παρθένο προσαρμόζεται αναγκαστικά.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Ο καλλιτέχνης, ευαίσθητος, μελαγχολικός Ιχθύς θέλει για ταίρι κάποιον που θα του κρατά το χέρι και θα του δείχνει διαρκώς ανθρωπιά και συναίσθημα. Ο Ταύρος είναι άτομο πάνω στο οποίο μπορεί να στηρίξει τα «θέλω» του. Ο Καρκίνος, ευαίσθητος από τη φύση του, έχει απόλυτη κατανόηση. Ο Παρθένος μπορεί να τον συμπληρώνει, αλλά γειώνει το συναίσθημά του. Ο Σκορπιός έχει δυνατά αισθήματα, αλλά δεν αντέχει τη μελαγχολική συμπεριφορά του Ιχθύ. Ο Αιγόκερως θα αποδειχτεί για τον Ιχθύ στήριγμα και προστάτης. Ο Τοξότης τού αρέσει, αλλά τον τρομάζει ο δυναμισμός του. Ο Δίδυμος του φτιάχνει το κέφι, αλλά δεν μπορεί τους ρυθμούς του. Ο Λέοντας του δίνει στοργή και σιγουριά, ενώ ο Ζυγός κάνει πιο έντονες τις ανασφάλειές του.

 

Πηγή: myself.gr

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

Σταυρούλα Καστρίνη  16 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ