Το αυχενικό σου χτυπάει την πόρτα. Πώς θα το προλάβεις;

mesaralive.gr  26 April, 2018 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ
Το αυχενικό σου χτυπάει την πόρτα. Πώς θα το προλάβεις;

Φωτο:queen.gr

Αυτός ο πόνος και το μούδιασμα ψηλά στην πλάτη που δεν υποφέρεται...

Φοράς ψηλά τακούνια, βλέπεις τηλεόραση στο κρεβάτι, κρατάς το ακουστικό του τηλεφώνου με τον ώμο και όχι το χέρι σου αλλά κυρίως δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά σε υπολογιστή. Έχεις ένα μούδιασμα στον αυχένα, πόνους και δυσκαμψία στην περιοχή του που συχνά φτάνουν μέχρι τα άκρα σου. Καλώς ήρθες στο κόσμο του αυχενικού.

Αν οδηγείς για πολλές ώρες η πλάτη του καθίσματος πρέπει να είναι σε όρθια θέση και το κεφάλι να μη γέρνει μαζί με τους ώμους προς τα εμπρός. Επίσης, πολλοί οδηγοί λανθασμένα γέρνουν προς το πλάι, έχοντας το χέρι πάνω στις ταχύτητες ή στο παράθυρο, κάτι που επιβαρύνει τον αυχένα.
Προσάρμοσε την καρέκλα στο γραφείο σου και την οθόνη του υπολογιστή σου, έτσι ώστε ο αυχένας και γενικώς η σπονδυλική στήλη να είναι σε ουδέτερη θέση. Να ακουμπάνε, δηλαδή, οι γλουτοί στην πλάτη του καθίσματος και το κεφάλι με τον αυχένα να είναι σε μία ευθεία.
Ανά μια ώρα προσπάθησε να σηκώνεσαι για λίγα λεπτά, θα αποβεί σωτήρια κίνηση για όλη την σπονδυλική σου στήλη.
Απόφυγε να κοιμάσαι μπρούμυτα και προμηθεύσου με το κατάλληλο μαξιλάρι. Αν χρησιμοποιείς μαλακό μαξιλάρι, θα πρέπει να προσέξεις ώστε να «γεμίζει» το κενό από το αυτί μέχρι τον ώμο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, από το αυτί και πάνω ο αυχένας δεν έχει τη σωστή στήριξη.
Κάνε μερικές ασκήσεις: ανασήκωσε τους ώμους σου για 10 φορές, στρίψε τον αυχένα δεξιά και αριστερά, κατέβασε το κεφάλι προς τα κάτω και μετά κάνε το ίδιο προς τα πίσω.

Αν ο πόνος επιμείνει, συμβουλεύσου έναν γιατρό.

Πηγή:queen.gr

 

mesaralive.gr  26 April, 2018 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα