To απόγευμα τα πρώτα SMS σε ηλικιωμένους για το εμβόλιο

  11 January, 2021 ΑΡΘΡΑ
To απόγευμα τα πρώτα SMS σε ηλικιωμένους για το εμβόλιο

Τι θα γίνεται για όσους χάσουν ραντεβού

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αρχικά «θα φύγουν τα μηνύματα της άυλης συνταγογράφησης» που υπολογίζονται σε περίπου 60.000 «με προτεινόμενα ραντεβού που θα πρέπει να επιβεβαιωθούν»

«Αν τα ραντεβού δεν είναι επιθυμητά, ο πολίτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το emvolio.gov.gr, τα φαρμακεία ή τα ΚΕΠ» για να προγραμματίσει άλλο ραντεβού εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης.

 

«Στο SMS θα αποστέλλεται ένας κωδικός και με αυτόν θα απαντάς αν δέχεσαι το ραντεβού» διευκρίνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Αν δεν σε βολεύει μπορείς να μπει στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr να κλείσεις άλλο ραντεβού και να επιλέξεις εμβολιαστικό κέντρο» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «εμείς έχουμε κάνει την κατανομή των ραντεβού με βάση τη διεύθυνση που έχει καταχωρήσει στην άυλη συνταγογράφηση» ενώ, όπως σημείωσε, υπάρχει στο σχεδιασμό μέριμνα για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν σε εμβολιαστικό κέντρο «καθώς ξεκινάμε με το πιο δύσκολο εμβόλιο όσον αφορά τον χειρισμό και την αποθήκευση».

Για όσους κλείνουν ραντεβού ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι «θα λαμβάνουν ένα αποδεικτικό που θα είναι είτε στο SMS είτε ένα χαρτί με barcode που θα τυπώνεις από φαρμακείο ή το ΚΕΠ».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «το σύστημα σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις το ραντεβού μέχρι και 72 ώρες πριν». «Το σύστημα θα σου επιτρέψει να κλείνεις ραντεβού αλλά μετά από ένα διάστημα που θα ανακοινώσουμε σήμερα για να μην κλείνονται ραντεβού άσκοπα» συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Θα φτιάξουμε συστήματα που ο πολίτης θα μπορεί να εξάγει ο ίδιος πιστοποιητικό εμβολιασμού που αφορά εμένα ως πολίτη. Το ποια θα είναι η χρήση έχει να κάνει με ευρωπαϊκές οδηγίες, αυτό θα συζητηθεί πανευρωπαϊκά με πανευρωπαϊκή νομοθεσία» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

 

  11 January, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα