Το “άδειο χέρι” του καράτε και η ... γεμάτη βραβεία Κέλλυ Κυδωνάκη

Γράφει ο Αντώνης Παντινάκης  07 March, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Το “άδειο χέρι” του καράτε και η ... γεμάτη βραβεία Κέλλυ Κυδωνάκη

Αν και μόλις 17 ετών, συνδυάζει τη σεμνότητα και την αγνότητα ενός παιδιού με τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα μιας ώριμης γυναίκας

Έδειχνε χαρούμενη αλλά και πολύ προσγειωμένη. Η παρουσία της στο χώρο ήταν πολύ διακριτική. Μαζί με τους γονείς και τον προπονητή της, αντάλλασσαν -χαμηλόφωνα- μερικές κουβέντες για να περάσει η ώρα, περιμένοντας καρτερικά έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων των Μινωικών Γραμμών. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όλο και κάποιος θα περνούσε για να την συγχαρεί. Κι εκείνη, αντιδρούσε μ' ένα πλατύ, ευγενικό χαμόγελο κι ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ». 

Στην προσωπική της ζωή, η Κέλλυ Κυδωνάκη έχει το βλέμμα της στραμμένο στο έδαφος, εκεί όπου πατούν γερά τα πόδια της. Στην αρένα της... μάχης, όμως, η πρωταθλήτρια νέων γυναικών Ευρώπης στο Καράτε, γίνεται άλλος άνθρωπος, αφού κοιτά τις προκλήσεις... κατάματα! 

Και δικαιώνεται, γιατί, αν και μόλις 17, καταφέρνει και συνδυάζει επιτυχώς τη σεμνότητα και την αγνότητα ενός παιδιού με τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα μιας ώριμης γυναίκας.

 

«Άδειο χέρι» με... γεμάτη καρδιά!

Τι ευχάριστη... αντίφαση! Το άθλημα με το οποίο ασχολείται η νεαρή αθλήτρια από το Τυμπάκι μεταφράζεται στα ελληνικά ως «άδειο χέρι». Κι εδώ κι ένα μήνα, από τότε δηλαδή που γύρισε με το χρυσό από το Sochi της Ρωσίας, τα χέρια της και η καρδιά της είναι... γεμάτα (ηθικά και όχι μόνο) βραβεία.

«Ήταν κάτι το εκπληκτικό και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με βράβευσαν, γιατί μου δίνουν κίνητρα να συνεχίσω ακόμη πιο δυνατά. Αξίζει να προωθούμε γενικότερα τον αθλητισμό, όχι μόνο το καράτε. Και να βοηθάμε αθλητές που έχουν όνειρα και δουλεύουν γι' αυτά», δήλωσε στο Cretalive η Κέλλυ Κυδωνάκη, αμέσως μετά την χθεσινή βράβευσή της από τις Μινωικές Γραμμές.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια (ανα)γνωρίζει πως «πολλά παιδιά θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου. Είναι κάτι το μαγικό να βρίσκεσαι στο εξωτερικό, να ανεβαίνεις στο βάθρο και να ακούς τον εθνικό μας ύμνο, μπροστά σε τόσες χώρες. Δεν περιγράφεται». Για να ζήσει όμως αυτή τη στιγμή, έκανε «πάρα πολλές θυσίες. Έχω θυσιάσει πολλά πράγματα από την προσωπική μου ζωή, χωρίς αυτό να με ενοχλεί. Αυτό που κάνω θέλω και το κάνω, επειδή το αγαπάω. Και αποδείχθηκε πως έκανα σωστές επιλογές».

Η Κέλλυ κοιτά μπροστά, καθώς θα πάρει μέρος σε  κάποια τουρνουά , «ώστε να προετοιμαστώ ακόμη περισσότερο και να είμαι έτοιμη» τον επόμενο Οκτώβριο στην Ολυμπιάδα του Μπουένος Άιρες.

 

«Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη»

«Το άθλημά μας έχει περάσει σχεδόν στα... αζήτητα χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Ίσα ίσα θεωρώ ότι είναι πολύ δημοφιλές, πολύ εντυπωσιακό, πολύ ενδιαφέρον κι αυτό το μαρτυρούν οι αθλητές και οι σχολές που υπάρχουν ανά την Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά δεν χαίρει της προβολής και της εκτίμησης που θα έπρεπε να έχει», είπε ο κ. Χαράλαμπος Σταυρουλαντωνάκης, προπονητής της Κέλλυς, ο οποίος ευχαρίστησε τις Μινωικές Γραμμές και προσωπικά τον κ. Μανιαδάκη «για την τιμή που μας έγινε». Όπως υποστήριξε, «Η εκδήλωση αυτή, αν μη τι άλλο ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμάς».

cretalive.gr

 

Γράφει ο Αντώνης Παντινάκης  07 March, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα