Τίτλοι τέλους για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Δ. Φαιστού

mesaralive.gr  24 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τίτλοι τέλους για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Δ. Φαιστού

Και όμως…. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού, που έφερε μια σημαντική διάκριση για το Μεσαρίτικο Δήμο που ήταν leader στη Δια Βίου Μάθηση και παράδειγμα καλής πρακτικής σε ολόκληρη την Ελλάδα, κλείνει.

Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως θέατρο του παραλόγου, αφού οι πολιτικές που βάζουν λουκέτο στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε ολόκληρη τη χώρα – εκτός από την Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου- συμπαρασύρουν και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού. Ένα Κέντρο μέσα από το οποίο επιμορφώθηκε πλήθος δημοτών σε πολλά προγράμματα. Και μπορεί ο «σχεδιασμός» - αλήθεια υπάρχει σχεδιασμός;- να κάνει λόγω για επαναλειτουργία κάπου στον Αύγουστο, ωστόσο είναι δύσκολο κανείς να δεχτεί ότι όλη αυτή η δουλειά που γινόταν από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης μέχρι σήμερα, θα μπορεί να γίνει  με μειωμένο κατά 70% των αριθμό των στελεχών τους. Γιατί κάτι τέτοιο αναφέρουν οι πληροφορίες. Όπως και να΄ χει αποτελεί πλέον μια πικρή αλήθεια, ότι στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Φαιστού, πέφτουν οι τίτλοι τέλους στις 29 Φεβρουαρίου.

Και βέβαια όλο αυτό δημιουργεί ερωτηματικά και απορίες, όπως γιατί η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο και όχι οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας; Ερωτηματικά που όπως όλα δείχνουν δεν θα βρουν απαντήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των στελεχών του ΚΔΒΜ του Δήμου Φαιστού τα οποία αναφέρουν «Ενημερώνουμε όλους τους δημότες του Δήμου Φαιστού ότι το δικαίωμα δωρεάν εκπαίδευσης ενηλίκων συνεχίζετε μονό για την Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, για την υπόλοιπη Ελλάδα δυστυχώς τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κλείνουν. Αυτή είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για εμάς τα στελέχη που αγαπήσαμε και εδραιώσαμε την Δια Βίου Μάθηση , τους εκπαιδευτές, αλλά και για όλο τον κόσμο που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και πίστεψε αυτό τον θεσμό. Με εκτίμηση Τα στελέχη του ΚΔΒΜ Δήμου Φαιστού».

 

mesaralive.gr  24 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα