Τίμησαν το Κιλελέρ με μαζική εκδήλωση στο Τεφέλι.

mesaralive.gr  23 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τίμησαν το Κιλελέρ με μαζική εκδήλωση στο Τεφέλι.

φωτο:huffingtonpost.gr

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, η Επιτροπή Αγώνα αγροτών Αρκαλοχωρίου και μαζικοί φορείς του Ηρακλείου τίμησαν την 105η επέτειο του Κιλελέρ σε μία μαζική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Τεφέλι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Λιάπης Κώστας εκ μέρους της γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, η Λαμπρινή Πίττακα από την ΟΓΕ, ο Ανδρέας Κριαράς πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου, η Εύη Χατζημηνά γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Παναγιώτης Μπαλαμπάνης, μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και η Δέσποινα Αυγουλά πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μανώλης Καρκαβάτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων και στέλεχος της ΠΑΣΥ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

"Στις μέρες μας, η γη που με τόσους αγώνες και πολύ αίμα απόκτησαν οι πρόγονοί μας, "φεύγει" πάλι από την κατοχή αυτών που την καλλιεργούν και περνάει ξανά στην ιδιοκτησία λίγων νεοτσιφλικάδων - καπιταλιστών, που στήνουν μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις - επιχειρήσεις.

Φροντίζει γι' αυτό η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, την οποία, με συνέπεια και ζήλο, εφαρμόζουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας, σπρώχνοντας με πιο γρήγορους ρυθμούς την καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτή η πολιτική θερίζει σαν δρεπάνι τους μικρομεσαίους αγρότες.

Δίνουμε μάχη για να κρατήσουμε τα χωράφια μας, για την επιβίωση των οικογενειών μας. Ναι, είναι μια μάχη ζωής, ή θανάτου αυτή που δίνουμε στα μπλόκα οι μικρομεσαίοι αγρότες, γιατί μετά δε μας μένει παρά η ανεργία, η πείνα. Οι μέχρι σήμερα αγώνες μας είχαν θετικά αποτελέσματα, όμως αυτά δεν αρκούν.

Είναι πλέον καθαρό: Αν με την οργάνωση της πάλης μας, τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τον αγώνα μας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε την ΚΑΠ, την καπιταλιστική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, θα σωθούμε.

Αν δεν τα καταφέρουμε, θα χαθούμε.

Αυτόν τον αγώνα σωτηρίας θα τον συνεχίσουμε. Ξέρουμε ότι πολλοί και μέσα στον αγροτικό κόσμο περιμένουν, έχουν την ελπίδα ότι με τη νέα κυβέρνηση κάτι καλύτερο μπορεί να έρθει.

Όμως, εμείς που ξημεροβραδιαζόμαστε στους δρόμους του αγώνα τους λέμε:

Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στη συνέχιση και την ένταση της αγωνιστικής δράσης.

Στον κοινό μας αγώνα, στη συμμαχία της αγροτιάς με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους.

Τους λέμε: Καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή. Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα."

Η για δεύτερη συνεχόμενη φορά παρουσία της αστυνομίας αποτελεί για μας πρόκληση. Καταδικάζουμε τη στάση αυτή της Κυβέρνησης. Αν νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα μας φοβίσει κάνει μεγάλο λάθος. Συνεχίζουμε με πίστη στο δίκιο του αγώνα μας».

Να σημειωθεί ότι το επόμενο ραντεβού, έχει δοθεί στη σύσκεψη που διοργανώνουν οι δύο Αγροτικοί Σύλλογοι και η Επιτροπή Αγώνα αγροτών Αρκαλοχωρίου την Κυριακή 5/4 στις 7μμ στις Αρχάνες για την συνέχιση και οργάνωση του αγώνα.

Τέλος τη Δευτέρα 6/4 δίνουν δυναμικό  παρόν μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία στις 10 πμ «ενάντια στην φοροληστεία που συνεχίζεται και με τη νέα κυβέρνηση» όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  23 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα