Τί γεύση έχουν τα Θεοφάνεια;
Παραδοσιακά και σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη τα Θεοφάνεια δεν συνδέονται με κάποιο συγκεκριμένο φαγητό ή κάποιο ιδιαίτερο διατροφικό έθιμο. Ωστόσο, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας την ημέρα εορτασμού των Φώτων τρώνε ψάρια και θαλασσινά. Λίγο ο αγιασμός των υδάτων που συνδέει την ημέρα αυτή με τη θάλασσα λίγο η πληθωρική κρεατοφαγία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έχουν προηγηθεί, τα Θεοφάνεια είναι μια ευκαιρία για «αποτοξίνωση». Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μεγάλη γιορτή η οποία στη μνήμη των περισσότερων συνδέεται με κάποιο επίσημο γεύμα εντός ή εκτός σπιτιού, ειδικά αν στο άμεσο περιβάλλον, οικογενειακό ή φιλικό, υπάρχουν εορτάζοντα πρόσωπα. Ο καθένας από εμάς λοιπόν έχει τη δική του γεύση για τα Θεοφάνεια, είτε έρχεται ως μνήμη από τα παιδικά χρόνια είτε αποτελεί μια «μοντέρνα παράδοση» που ο ίδιος έχει δημιουργήσει μεγαλώνοντας.
Δείτε επίσης
- Ρωσία: Ξεκίνησε μαζική παραγωγή κινητών πυρηνικών καταφυγίων - Φόβοι για επέκταση του πολέμου
- Ι.Ν Αγίας Αικατερίνης: Το πρόγραμμα των εορτασμων
- Κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος
- Δημοτικά σχολεία: Ανησυχία των διευθυντών για τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού