Τί γεύση έχουν τα Θεοφάνεια;
Παραδοσιακά και σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη τα Θεοφάνεια δεν συνδέονται με κάποιο συγκεκριμένο φαγητό ή κάποιο ιδιαίτερο διατροφικό έθιμο. Ωστόσο, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας την ημέρα εορτασμού των Φώτων τρώνε ψάρια και θαλασσινά. Λίγο ο αγιασμός των υδάτων που συνδέει την ημέρα αυτή με τη θάλασσα λίγο η πληθωρική κρεατοφαγία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έχουν προηγηθεί, τα Θεοφάνεια είναι μια ευκαιρία για «αποτοξίνωση». Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μεγάλη γιορτή η οποία στη μνήμη των περισσότερων συνδέεται με κάποιο επίσημο γεύμα εντός ή εκτός σπιτιού, ειδικά αν στο άμεσο περιβάλλον, οικογενειακό ή φιλικό, υπάρχουν εορτάζοντα πρόσωπα. Ο καθένας από εμάς λοιπόν έχει τη δική του γεύση για τα Θεοφάνεια, είτε έρχεται ως μνήμη από τα παιδικά χρόνια είτε αποτελεί μια «μοντέρνα παράδοση» που ο ίδιος έχει δημιουργήσει μεγαλώνοντας.
Δείτε επίσης
- Πέθανε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας
- Ν.Ο.Tυμπάκίου: Πρεμιέρα σήμερα για τον Πανελλήνιο Διασυλλογικό αγώνα “Ραδάμανθυς 2024”
- Mac ’n’ cheese αλλιώς, με φυστίκια Αιγίνης και μορταδέλα
- Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητάει πίσω 50,7 εκ. ευρώ για λάθη στα δικαιώματα του 2022
- Σαρωτικές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία - Τι γίνεται με τις εφεδρείες και την εθελοντική στράτευση