Κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-5
700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
500 γρ. λινγκουίνι
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
200 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδας
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας, αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και παντού.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκoόλ.
Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μετριάζουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το κάρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ξαναανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε το κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας.
Δείτε επίσης
- Ρωσία: Ξεκίνησε μαζική παραγωγή κινητών πυρηνικών καταφυγίων - Φόβοι για επέκταση του πολέμου
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος
- Δημοτικά σχολεία: Ανησυχία των διευθυντών για τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού
- Απώλεια βάρους: 16 συμβουλές που λειτουργούν πραγματικά
- Νations League Play off: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Ελλάδας