Τι επιπτώσεις έχει η διαλειμματική νηστεία στον εγκέφαλο μας

https://www.huffingtonpost.gr/  29 March, 2024 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Τι επιπτώσεις έχει η διαλειμματική νηστεία στον εγκέφαλο μας

Η διαλειμματική νηστεία έχει γίνει μια δημοφιλής διατροφική προσέγγιση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν ή να διαχειριστούν το βάρος τους.

Προωθείται, επίσης, ως τρόπος επαναφοράς του μεταβολισμού, ελέγχου χρόνιων ασθενειών, επιβράδυνσης της γήρανσης και βελτίωσης της συνολικής υγείας.

Εν τω μεταξύ, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο στον εγκέφαλο να έχει πρόσβαση σε ενέργεια και να παρέχει προστασία έναντι νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία

Η διατροφή μας - συμπεριλαμβανομένων των θερμίδων που καταναλώνουμε, η σύνθεση των μακροθρεπτικών συστατικών (αναλογίες λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων) και το πότε μέσα στην ημέρα καταναλώνουμε τα γεύματά μας, είναι παράγοντες στον τρόπο ζωής μας που μπορούμε να αλλάξουμε.

Η διαλειμματική νηστεία αποτελείται από σύντομες περιόδους περιορισμού θερμίδων (ενέργειας) όπου η σίτιση περιορίζεται για 12 έως 48 ώρες (συνήθως 12 έως 16 ώρες την ημέρα), ακολουθούμενες από περιόδους κανονικής σίτισης.

Η στέρηση τροφής πέραν των 24 ωρών θεωρείται εξαντλητική πείνα. Αυτό διαφέρει από τη νηστεία λόγω των ειδικών και δυνητικά επιβλαβών βιοχημικών αλλοιώσεων και των ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά εάν συνεχιστεί για μεγάλες περιόδους.

 

https://www.huffingtonpost.gr/  29 March, 2024 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα