Θρίλερ με τη φωτιά  - Παραδόθηκε τα ξημερώματα ενας 73χρονος

neakriti  14 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Θρίλερ με τη φωτιά  - Παραδόθηκε τα ξημερώματα ενας 73χρονος

«Έκρυβε» απρόοπτα η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς από την πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου στην περιοχή Τσιφούτ Καστέλι,του νομού Ηρακλείου.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και ενημερώθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για φωτιά σε καλάμια και απορρίματα.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα με 9 υπαλλήλους από το Π.Κ. Πύργου και πεζοπόρο τμήμα των 5 ατόμων καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες να μην επεκταθεί ο πύρινος «εφιάλτης».

«Η φωτιά χθες στο συγκεκριμένο σημείο ήταν πολύ δύσκολη και επικίνδυνη. Οι άνεμοι έφθαναν μέχρι και 9 μποφόρ, σε ένταση και αν δεν υπήρχε η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής θα είχε επεκταθεί φθάνοντας πραγματικά μέχρι και τις Μοίρες», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στην κ. Λαγουδάκης, στο neakriti,.gr,θέλοντας να καταστήσει σαφές το πόσο δύσκολη ήταν η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Και ενώ λοιπόν, το έργο της κατάσβεσης ήταν σε εξέλιξη, κλιμάκιο της πυροσβεστικής εντόπισε έναν άντρα να κινείται στην περιοχή, με τις κινήσεις του, ωστόσο να μην μένουν απαρατήρητες...

Και αυτό γιατί, σύμφωνα και με τον κ. Λαγουδάκη: «Ο συγκεκριμένος άντρας εντοπίστηκε να βάζει φωτιά σε μία δεύτερη εστία στο ίδιο σημείο. Τότε ήταν που δόθηκε η εντολή για τη σύλληψη του».

Επιχειρήθηκε η σύλληψη του αλλά ο 73χρονος κατάφερε να διαφύγει, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο του και φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μάλιστα στην προσπάθεια του να διαφύγει, εμβόλισε ένα αγροτικό αυτοκίνητο  αλλά και ένα πυροσβεστικό όχημα, οι οδηγοί των οποίων επιχείρησαν να τον σταματήσουν.

«Ο ίδιος όμως δεν…  το έβαλε κάτω και δεν σταμάτησε. Ακολούθησε καταδίωξη χιλιομέτρων στην περιοχή για τον εντοπισμό του», αναφέρει ο κ. Λαγουδάκης.

Τότε ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και τελικά αστυνομικοί και πυροσβέστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον εγκλωβίσουν σε ένα σημείο.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις και μετά από ένα ολονύχτιο «θρίλερ» ο 73χρονος, κάτοικος του Τσιφούτ Καστελίου, παραδόθηκε στις αρχές.

Ο συλληφθείς πάντως είναι γνωστός για την παραβατική του συμπεριφορά και πλέον είναι αντιμέτωπος με το "γράμμα του νόμου".

Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού και αντίσταση κατά της αρχής ενώ το έργο της προανάκρισης έχει αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου.

 

neakriti  14 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ