
Θρηνεί το Ρέθυμνο τον χαμό του 55χρονου Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη από την Ελεύθερνα, που έχασε τη ζωή του το πρωί στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Ελασσόνα.
Γονείς του ήταν ο Απόστολος και η Ελένη Τζανιδάκη. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μανώλη και τον Απόστολο, οι οποίοι υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. Ζούσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).
Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.
Υπήρξε Αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, υπηρέτησε σε μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα, επίσης στο ΓΕΣ και στο ΝΑΤΟ για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί πραγματοποιούσε την πρώτη του έξοδο για επιθεώρηση στα φυλάκια ευθύνης του μετά την πρόσφατη προαγωγή του στον βαθμό του Υποστρατήγου και την τοποθέτηση του ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο που κατέπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο υπάρχουν πεσμένα καλώδια από κολώνα της ΔΕΗ, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο αν το ελικόπτερο συγκρούστηκε στα καλώδια ή αν κατά την πτώση του τα παρέσυρε.
Όπως αναφέρει το rethemnosnews.gr, ο εκλιπών διατηρούσε στενές σχέσεις με την ιδιαίτερη πατρίδα του και την ευρύτερη περιοχή και πριν λίγες ημέρες εόρτασε το Πάσχα στην Ελεύθερνα με συγγενείς και φίλους.
daynight.com.gr
Δείτε επίσης
- Σαφή μηνύματα Μητσοτάκη-Μακρόν στην Άγκυρα -Το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο εκνευρίζει την Τουρκία
- Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες, η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές
- Βρετανικό Μουσείο: Πιθανή μία συμφωνία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα με τη μορφή «μόνιμου δανείου»
- Νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας με drones και πυραύλους στο Κίεβο
- Μασκ-Τραμπ: πολιτικός «πόλεμος» των δύο πρώην συμμάχων