Θρήνος στην Κρήτη: «Έφυγε» ο Ευγένιος Γκέραρντ

  02 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Θρήνος στην Κρήτη: «Έφυγε» ο Ευγένιος Γκέραρντ

Φώτο: Mesaralive.gr

Μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ευγένιος Γκέραρντ. Ένας άνθρωπος - σύμβολο για τον ΟΦΗ, το κρητικό ποδόσφαιρο και το ελληνικό γενικότερα.

Στα 77 του χρόνια ο Ευγένιος Γκέραρντ, που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη. Σήμερα, 2 Ιανουαρίου 2018 ο Ευγένιος Γκέραρντ έφυγε από την ζωή αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια μεγάλα προβλήματα υγείας.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ αποτέλεσε τον μακροβιότερο προπονητή του ΟΦΗ στην ιστορία του συλλόγου και συνέδεσε το όνομά του με την κρητική ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να θυμίσουμε πως πριν από περίπου 1,5 μήνα τα… παιδιά του Ολλανδού τον τίμησαν μάλιστα με φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο «Γεντί Κουλέ» και ο Ευγένιος Γκέραρντ έδωσε το «παρών» παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

O Ευγένιος Γκέραρντ γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας στις 7 Μαΐου του 1940 και φοίτησε στη σχολή προπονητών της Κολονίας, ενώ είχε και δίπλωμα Ψυχολογίας.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ.  Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα ΤΚΚ και στον πάγκο αυτής της ομάδας παρέμεινε επί 11 χρόνια. Από το 1985, οπότε και ήρθε στην Ελλάδα, ως το 2000 ήταν προπονητής του ΟΦΗ.

Με την κρητική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1987, αφήνοντας το στίγμα του στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου. Το 2000 ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ και το 2001 πήγε στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ. Το 2002 ανέλαβε τον Ηρακλή. Στις 23 Φεβρουαρίου 2010 ανελαβε ως προπονητής στην Παναχαϊκή, απ'όπου αποχώρησε ύστερα από μόλις δύο μήνες.

 

neakriti.gr

 

Παρακολουθείστε το Φωτορεπορτάζ του Mesaralive.gr από το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στα παιδιά και στους φίλους του Ευγενιου Γκέραρντ

 

  02 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ