Την Κυριακή 31 Μαΐου, οι πρώτοι «Πυργιώτιοι Αγώνες» στο Τυμπάκι (επίσημο video)

mesaralive.gr  26 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Την Κυριακή 31 Μαΐου, οι πρώτοι «Πυργιώτιοι Αγώνες» στο Τυμπάκι (επίσημο video)

Με τρεις διαδρομές, για μικρούς και μεγάλους, για αθλητές αλλά και για λάτρεις της πεζοπορίας, έρχονται στο τέλος του Μάη οι πρώτοι «Πυργιώτιοι Αγώνες» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου.

Πυργιώτιοι Αγώνες Επίσημο video

Ο πολύ δραστήριος Μεσαρίτικος Σύλλογος μέσα από τη συνεργασία του με τους διοργανωτές του Run Matala και του "Αγώνα Δρόμου Βιάννου", στοχεύει με τη διοργάνωση στο ιστορικό Τυμπάκι, να ωθήσει τον  κόσμο, τόσο τους "ντόπιους" κατοίκους, όσο και τους φίλους - τουρίστες, στον αθλητισμό, καθώς επίσης και να γνωρίσει στους επισκέπτες τα κάλλη του τόπου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του:

“Nα παρακινήσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει σε τέτοιες διοργανώσεις!... Να προσελκύσουμε κόσμο από όλα τα μέρη να έρθει να γνωρίσει τον τόπο μας!... Να τρέξει κατά μήκος της παραλίας του Κόκκινου Πύργου, με τη χρυσή αμμουδιά από την μια πλευρά και το βουνό του Ψηλορείτη από την άλλη…. Να τρέξει στα γραφικά χωριά με τους φιλόξενους κατοίκους, την πανοραμική θέα προς το Λιβυκό πέλαγος και τους αμέτρητους ελαιώνες στο κάμπο της Μεσαράς».

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η διαδρομή που θα γίνει έχει ως εξής:

Αγώνας 5 Χιλιομέτρων:

Τυμπάκι – Κόκκινος Πύργος – Τυμπάκι.

Αγώνας 13,5 Χιλιομέτρων:

Τυμπάκι - Λαγολιό - Κλήμα -Τυμπάκι.

Ακολουθούν σημαντικές οδηγίες για όλους τους ενδιαφερόμενους:

 

- Αγώνας 13.5 χιλιομέτρων σε μικτό "τεραιν" (άσφαλτο και χωματόδρομο) με 185 μέτρα υψομετρική διαφορά: Η διαδρομή απαιτεί ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και έχει όριο τερματισμού 2 ώρες και 30 λεπτά.

- Διαδρομή 5 χιλιομέτρων: Μια εύκολη διαδρομή για αθλητές μικρότερων αποστάσεων αλλά και για αρχάριους και για αυτούς που θα ήθελαν απλά να περπατήσουν.

- Διαδρομή 1000 μέτρων για τους μικρούς φίλους του Συλλόγου: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές δημοτικού.

Πως θα δηλώσετε συμμετοχή

Συμμετοχή θα μπορούν όλοι να δηλώσουν ηλεκτρονικά σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=4da11f41d772f08570abfed0d6a88a3c αλλά και σε προκαθορισμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Οι αγώνες των 13.5 και 5 χιλιομέτρων θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά, ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα παραλαμβάνουν το τσιπάκι και τον αριθμό τους την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία στην Κεντρική Πλατεία Τυμπακίου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τους αγώνες των 13.5 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Η συμμετοχή για μαθητές δημοτικού είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:  6953004642 και 6976699033, ενώ υπάρχει και σχετική σελίδα στο facebook.

“Σας περιμένουμε όλους να κάνουμε αυτήν την κίνηση θεσμό!” αναφέρει στο κάλεσμά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου.

 

mesaralive.gr  26 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα