Θερμίδες: Πώς θα τις «κάψετε» χωρίς γυμναστική

  16 May, 2024 EY ZHNΑΡΘΡΑ
Θερμίδες: Πώς θα τις «κάψετε» χωρίς γυμναστική

Η γυμναστική είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να «κάψετε» θερμίδες ενώ παράλληλα ενισχύετε τη συνολική σας υγεία. Άλλωστε, το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να κινείται. Επομένως, αν προτιμάτε την καθιστική ζωή, τότε μάλλον κάτι κάνετε λάθος…

Αν όμως η άσκηση είναι μέρος της ζωής σας και για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να κάνετε αυτήν την περίοδο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε τη φυσική σας κατάσταση και να μειώσετε σταδιακά το νούμερο στη ζυγαριά.

Οι δραστηριότητες που ακολουθούν δεν είναι αθλητικές, αλλά μπορούν να ωφελήσουν όλους μας, είτε έχουμε μια προπονητική ρουτίνα είτε όχι.

«Κάψτε» περισσότερες θερμίδες χωρίς να πάτε γυμναστήριο

Για να παραμείνετε ενεργοί:

Αποφύγετε τη χρήση του ανελκυστήρα και προτιμήστε να ανεβείτε από τις σκάλες.
Δοκιμάστε την ενασχόληση με την κηπουρική.
Κάντε πιο συχνά δουλειές του σπιτιού. Δραστηριότητες όπως το σκούπισμα μπορούν να «κάψουν» ένα σημαντικό ποσοστό θερμίδων.
Μαγειρέψτε τα καθημερινά σας γεύματα. Και θα παραμείνετε δραστήριοι και θα αποκτήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Σηκωθείτε και περπατήστε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο.
Τι θα λέγατε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας μόνοι σας;
Εάν δεν έχετε πολύ βαριά πράγματα να σηκώσετε και το σούπερ μάρκετ δεν είναι μακριά από το σπίτι, πηγαίνετε για ψώνια με τα πόδια.
Παρκάρετε το αμάξι λίγο πιο μακριά από τη δουλειά και περπατήστε ως εκεί.
Χορέψτε σαν να μην σας βλέπει κανείς…
Κάντε ενεργές διασκεδαστικές δραστηριότητες με φίλους στο σπίτι ή ακόμα καλύτερα, στη φύση.

Ο αριθμός των θερμίδων που «καίτε» παραμένοντας όσο το δυνατόν πιο δραστήριοι όλη την ημέρα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ημερήσια ενεργειακή δαπάνη.

 

Επιπλέον οφέλη που θα αποκομίσετε;

Η τακτική δραστηριότητα:

Βοηθά στην αποκατάσταση των μυών.
Μπορεί να ενισχύσει την ψυχική υγεία.
Μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία.
Βοηθά στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.
Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων.
Μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής.

Αυτές λοιπόν οι μικρές τροποποιήσεις στη ρουτίνα σας μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική σας υγεία και τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Τέλος, στα συν ας προσθέσουμε ότι οι εν λόγω δραστηριότητες δεν απαιτούν δεξιότητες και είναι δωρεάν…

Θερμογένεση- Η λύση για να «κάψετε» λίπος

Όταν αθλούμαστε, οι μύες συστέλλονται για να παράγουν ενέργεια και «καίνε» επιπλέον θερμίδες. Όσο περισσότερο γυμναζόμαστε ή απλά είμαστε σε κίνηση, τόσο περισσότερη ενέργεια χάνεται ως θερμότητα και τόσο περισσότερο το βάρος μας ενδέχεται να μειωθεί, εφόσον βέβαια ακολουθούμε παράλληλα μια ισορροπημένη διατροφή.

Αυτή η γνωστή ως «θερμογόνος διαδικασία» έπειτα από οποιαδήποτε κίνηση του σώματος, καλύπτει περίπου το 15-30% των ημερήσιων ενεργειακών δαπανών.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι μη αθλητικές δραστηριότητες δεν μπορούν να προσφέρουν τα ίδια συνολικά οφέλη για την υγεία με τις προπονήσεις cardio ή ενδυνάμωσης. Αποτελούν όμως έναν αποτελεσματικό τρόπο αύξησης της δαπάνης θερμίδων σε περιόδους που μπορεί, όπως είπαμε, να μην θέλετε ή να μην μπορείτε να αθληθείτε.

 

  16 May, 2024 EY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα