Να αναδείξει ότι το Ποτάμι ήταν η μόνη κοινοβουλευτική δύναμη που δεν συνυπολόγισε το πολιτικό κόστος και εξαρχής ανέδειξε την ανάγκη να υπάρξει εγκαίρως μια συμφωνία με την Ε.Ε. για να αποφύγει η χώρα όσα εντέλει έζησε, ήταν ο κεντρικός στόχος του κ. Στ. Θεοδωράκη.
Κρατώντας χαμηλούς τόνους, αλλά και επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν και ο μόνος που έθεσε ένα ευθύ ερώτημα στους κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, καλώντας τους να αποκαλύψουν με ποιους υπουργούς θα κυβερνήσουν, επιδιώκοντας να καταδείξει ότι το κόμμα του, καίτοι μικρότερος παίκτης, είναι το μόνο που έχει και τις λύσεις, αλλά και τα πρόσωπα για να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες.
«Δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις κι εμείς πήραμε την πατριωτική απόφαση να ψηφίσουμε τη συμφωνία για να αποφύγουμε την καταστροφή», τόνισε και προανήγγειλε ότι το Ποτάμι «θα δώσει τη μάχη για τους μεγάλους χαμένους των μνημονίων, δηλαδή τους ανέργους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Ερωτηθείς δε για την προσέλκυση επενδύσεων, πρότεινε να θεσμοθετηθεί η μείωση της φορολογίας αναλόγως των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργεί κάθε επιχείρηση.
Στην ευθεία ερώτηση αν τάσσεται υπέρ του ενδεχομένου νέων απολύσεων στο Δημόσιο, δεν το αρνήθηκε.
Είπε ότι η χώρα έχει 1.614 οργανισμούς και δεκάδες γραμματείες που είναι αριθμός ρεκόρ, μίλησε για «μείωση του κόστους, αλλά και των προσώπων στα ρετιρέ της εξουσίας», και ανέδειξε την ανάγκη αξιολόγησης των υπαλλήλων και των δομών.
Στην ερώτηση για την Παιδεία, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο επόμενος υπουργός θα πρέπει να είναι μια εθνική επιλογή μακράν των κομμάτων, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των επιλογών του κ. Μπαλτά και διευκρίνισε ότι τούτο είναι αδιαπραγμάτευτο για μια σύμπραξη του κόμματός του σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Οξεία κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ και για το μεταναστευτικό και επικαλέστηκε τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μετακίνηση 800 μεταναστών στον Ελαιώνα τη στιγμή που «ήδη η κατάσταση είχε γίνει τραγική στα νησιά».
Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, χαρακτήρισε άστοχη και άκαιρη την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και της κ. Κωνσταντόπουλου να αναδείξει το εν λόγω αίτημα μέσα στην κρίση, διότι εμφάνισε τη χώρα μας ως φτωχό συγγενή, και τόνισε ότι η χώρα μας χρειάζεται συμμάχους τους οποίους με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνηση έχασε.
Τέλος, σε ευθεία ερώτηση για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από τον κ. Τσίπρα, είπε ότι το Ποτάμι ενώ θα επιθυμούσε να υπάρχει μια ουσιαστική αντιπαράθεση, όταν προκαλείται απαντά αναλόγως, και υπεραμύνθηκε της επιλογής του να παροτρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει τη συμφωνία πριν κλείσουν οι τράπεζες, τονίζοντας ότι αν είχε εισακουσθεί, η χώρα θα είχε αποφύγει την καταστροφή των τελευταίων τριών μηνών.
Πηγή:kathimerini.gr
Δείτε επίσης
- Αποκαλύφθηκε το DNA των Σκοπιανών - Η σχέση τους με τους Αρχαίους Μακεδόνες είναι η... αναμενόμενη
- Τι προβλέπει η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
- Καμπανάκι «ΔΝΤ» σε Τραμπ: Οι πολιτικές του θα μπορούσαν να πλήξουν την παγκόσμια οικονομία
- Συμφωνία εκεχειρίας: Τι θα φέρει για το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, μετά από 15 μήνες πολέμου
- Γιατί οι πυρκαγιές γίνονται ταχύτερες και πιο άγριες, ο «εκρηκτικός» συνδυασμός -Η ανάλυση του BBC