Θέμα mesaralive.gr: Προσπαθούν να κρατήσουν το Φράγμα «ζωντανό»

mesaralive.gr  26 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Θέμα mesaralive.gr: Προσπαθούν να κρατήσουν το Φράγμα «ζωντανό»

Στα 2.400.000 κυβικά νερό φτάνει αυτή τη στιγμή η ποσότητα που υπάρχει μέσα στο Φράγμα Φανερωμένης, σχεδόν 1.500.000 κυβικά νερό λιγότερο από το όριο ασφαλείας!

Αυτό εχει τονίσει με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γ Ζώνης Μεσαράς Γιώργος Βασιλάκης

Ο κ Βασιλάκης τονίζει ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα προβλήματα πάρα πολλά, μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνεχίζουν να παρανομούν, κάνοντας αλόγιστη χρήση νερού στην περιοχή!

Από την πλευρά του το ΤΟΕΒ κάνει σημαντικές προσπάθειες για την μείωση της σπατάλης του νερού, μέσα από τη λήψη αυστηρών μέτρων και τσουχτερών προστίμων στους παραβάτες, προχωρώντας ταυτόχρονα σε πολλές παρεμβάσεις για την βελτίωση των Υποδομών και του δικτύου.

«Όπως ξέρετε την προηγούμενη χρονιά είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις βροχοπτώσεις και η περιοχή μας αντιμετωπίζει θέμα με τη λειψυδρία. Η Επιτροπή φράγματος πήρε κάποιες αποφάσεις και έχει δίνεται νερό με το… σταγονόμετρο. Είναι μικρές ποσότητες, τις οποίες τηρούμε ευλαβικά. Δεν παίρνει κανείς σταγόνα παραπάνω.

Δίνουμε λίγο νερό στις καλλιέργειες των ξηρικών περιοχών (όπως είναι η Γαλιά, τα Σκούρβουλα, η Φανερωμένη, οι Βώροι και ένα κομμάτι στο Τυμπάκι). Πρόκειται για περίπου 100 κυβικά το χρόνο ανά στρέμμα. Από την 1η Γενάρη ως το τέλος του χρόνου», σημειώνει ο κ. Βασιλάκης.

Την ίδια ώρα από την πλευρά του συγκεκριμένου Φορέα, πραγματοποιούνται και συνεχείς έλεγχοι, με συνέπεια να έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα σε αγρότες που αδιαφορούν για την κατάσταση και συνεχίζουν να ποτίζουν ανεξέλεγκτα, ακόμη και μέσα από την κλοπή νερού.

Ειδικά σε κάποια κοινοτικά διαμερίσματα, έχουμε πάρα πολλά κρούσματα παραβατών,  αφού ορισμένοι είχαν μάθει στην παρανομία, είχαν μάθει να μην πληρώνουν.

 Κλείνοντας ο κ. Βασιλάκης, σημειώνει πως εφόσον η ανομβρία συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, τότε τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ακόμη πιο αυστηρά.

 

Αυτή τη στιγμή το φράγμα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι. Φέτος εχει 2.4 εκ. κυβικά και πέρυσι τέτοια εποχή είχε 1.25 εκ. κυβικά νερό. Έχει όμως λιγότερο νερό από το όριο που έχει τεθεί και είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων κυβικών νερό.

Κανονικά το Φράγμα όμως έπρεπε να έχει 18.5 εκ. κυβικά νερό και από αυτά να αντλούνται τα 8.5 εκ. κυβικά. «Το Φράγμα είναι σχεδόν άδειο», λέει ο κ. Βασιλάκης.

 

mesaralive.gr  26 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα