Συζήτησαν για το φράγμα

  08 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συζήτησαν για το φράγμα

Για το Φράγμα Αμιρών - Αγίου Βασιλείου, μετά την ενημέρωση του Υφυπουργού, από το κ. Βαρδάκη, ο κ. Κεφαλογιάννης, δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του έργου.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε ότι είναι ένα έργο πνοής για ολόκληρο το Δήμο Βιάννου. Το 1979 ξεκίνησαν οι πρώτες σκέψεις και το 1995 συντάχθηκε και πήρε προέγκριση η πρώτη μελέτη.
Έκτοτε δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Αρχές του 2016, σε συνεργασία με τον τότε Δήμαρχο κ. Μπαριτάκη και την ουσιαστική στήριξη του Περιφερειάρχη, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ώστε σήμερα να βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.  Είναι ίσως το μοναδικό εγγειοβελτιωτικό έργο με ώριμο πλέον φάκελο στην Κρήτη. Σε αυτό συντέλεσαν η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Δασαρχείο, ο Περιφερειάρχης, που ήδη έχει εξασφαλίσει 2.500.000 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις. Ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα ενεργοποιήσει την επίσπευση των διαδικασιών απαλλοτριώσεων, όπως αυτές προβλέπονται  στο 7.Α. του ν.2882.
Δηλαδή πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου για την επίσπευση έγκρισης των απαλλοτριώσεων, δηλαδή μια τυπική διαδικασία.
Επίσης στην συζήτηση τέθηκε η υποχρεωτική αντικατάσταση του στόλου των λεωφορείων δημόσιας χρήσης μόλις αυτά συμπληρώσουν τα 27 έτη, θέμα για το οποίο συμφώνησαν οι δύο πλευρές να οριστεί κοινό ραντεβού με τους εμπλεκόμενους φορείς.    

 

  08 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ