Θέμα mesaralive.gr: Με παρουσία από το... Τυμπάκι το Πανελλήνιο Συνέδριο

mesaralive.gr  26 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Θέμα mesaralive.gr: Με παρουσία από το... Τυμπάκι το Πανελλήνιο Συνέδριο

Στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο στο οποίο συζητήθηκαν θέματα κομβικής σημασίας για τον αγροτικό κόσμο και το μέλλον του πρωτογενή τομέα βρέθηκε ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης

Ο κ. Ορφανουδάκης, μιλώντας στο mesaralive.gr επισήμανε πως ήταν μια ακόμη ευκαιρία για να βρεθεί σε μια εκδήλωση στην οποία συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως το θέμα της Νέας Αγροτικής Πολιτικής, τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούν στο μέλλον οι αγρότες, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται κτλ.


Η εκδήλωση που ειχε θεμα σχετικά με την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας και τη συμβολή σε έναν εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο για το μέλλον του εθνικού πρωτογενούς τομέα, προσέλκυσε δεκάδες αγρότες από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε μία κρίσιμη στιγμή για τον ευρωπαϊκό και τον εγχώριο πρωτογενή τομέα, με τις νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020 να βρίσκονται σε διαβούλευση, είναι σαφές ότι η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στη γεωργία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ως δόκιμη απάντηση στην ανάγκη να συνδυαστούν οι φιλόδοξοι στόχοι της διατροφικής επάρκειας και ασφάλειας με την περιβαλλοντική προστασία και την καταπολέμηση/μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Μέσα από τις εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου προσεγγίστηκαν οι στόχοι και τα μέτρα της ΚΑΠ μετά το 2020 που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού γεωργικού τομέα, καθώς και οι αναγκαίες στρατηγικές επιλογές που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο εθνικής πολιτικής προκειμένου ο εγχώριος πρωτογενής τομέας να γίνει πιο βιώσιμος και ανταγωνιστικός, αξιοποιώντας τη γνώση, την καινοτομία και την ψηφιοποίηση.

«Είναι ανάγκη όμως η Ελλάδα να κάνει συμμαχίες, να βγει μπροστά και να πάψει να είναι ουραγός σε κάποιους τομείς και ουρά άλλων χωρών, όπως συμβαίνει με την Ιταλία ή την Ισπανία, σε σχέση με το λάδι για παράδειγμα», σχολίασε ο κ. Ορφανουδακης.

 

mesaralive.gr  26 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα